Konservatiivinen, klassinen ja perinnetietoinen ovat käsitteitä, jotka leijuvat Vinkkelin valkoisten pöytäliinojen kattamassa salissa. Vinkkeli on kuin peruskallio, johon nojata, kun koko muu Suomi heiluu erinäisten ruokatrendien tahdissa.

Ravintolan konseptin  itsestäänselvyys on nerokas. Vinkkeli on kyennyt luomaan taikapiirin keittiön ranskalaissuomalaisella linjalla, jota sitäkin leimaa klassisuus. Myös palvelu on klassista, viinilista samaten. Ravintoloitsijoilla Olli Marttilalla, Antti Uusitalolla ja Matti Vesikkalalla on yhteinen historia Savoyssa, jossa he oppivat huomaamaan, että koko poppoo elää ja hengittää ravintolaperinteitä, eikä heidän muodostamassa kokonaisuudessa ole mitään päälle liimattua. Henkilökunta aistii diskreetisti, milloin kaivataan mitäkin. Vanhan maailman huomioivan tyylin ja taidon voi havaita kaikilla aisteilla.

Pitää elää klassikon elämää, jotta voi tulla klassikoksi. Ruoka- ja viiniravintola Vinkkeli jatkaa ja kehittyy sillä tiellä. Vinkkeli oli klassikko jo samana päivänä, kun se avasi ovensa.

Äänestäjiltä
“Ammattitaitoisin palvelutiimi koko Helsingissä. Ruoka on klassista ranskalais-skandinaavista, jossa maku ohittaa kikkailun. Jo viinien suosittelua on ilo kuunnella. Palvelu on asiantuntevaa ja asiallista, mutta samalla tuttavallista ja charmanttia. Puheen sorina, ruoka, juoma, vilkas tunnelma, nauru, musiikki, tarjoilijoiden liikehdintä, keittiön äänet, pressokoneen suhina – täydellistä!. Auttoivat ompelemalla napinkin takkiin.”

Pieni Roobertinkatu 8, 00130 Helsinki
Verkossa 
Facebook 
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments