Grön on Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen vetämä pohjoisten makujen sivistynyt villi. Grön on brutaalin bistron käsitteen ytimessä, jossa niukoista resursseista syntyy oma estetiikka sekä ruoan valmistuksen metodi. Niukoista raaka-aineista syntyy huikeita makuja ja kauniita annoksia, jotka hipovat täydellisyyttä. Pohjoinen vuodenaikojen niukkuus on käännetty omaperäisesti eduksi. Myös vegemenu osoittaa innovatiivisuutta ja leikkisyyttä.

Grön ei kalusteilla koreile, ja aterimet ovat kierrätettyjä. Itseironista Grön-huumoria sisältyy siihenkin, että kaikki palkinnot sekä viinikaappi sijaitsevat wc-tiloissa. Pienehkön 24-paikkaisen salin seinällä on syvistä metsistä ja aakeilta niityiltä kerättyjä villiraaka-aineita läpinäkyvissä säilytysrasioissa. Villi Pohjola ja luonnolliset prosessit, yötön yö ja kaamos muuttuvat mauiksi.

Sesonkeja seuraava, pienillä eleillä pelaava, lumoavuudella ja jännitteitä luovilla yhdistelmillä soittava Grön-kamariorkesteri on monen mielestä parasta A-luokkaa. Umamin, makeuden, suolaisuuden ja mm. happojen onnellinen törmäyttäminen jättää vahvan tunnekokemuksen. Myös Michelin-tarkastajien mielestä.

Äänestäjiltä
“Uuden ajan ravintola, joka kunnioittaa mennyttä, mutta katsoo erityisesti tulevaan. Luonnontuotteiden ällistyttävää ja älykästä hyödyntämistä. Paikallista, herkkää, kaunista ja rohkeita makuja. Kestävyys ja vastuullisuus ovat vahvasti mukana. Evoluutio, omistautuminen ja kunnianhimo ovat huikealla tasolla. Yksi harvoista kansainvälisen tason ravintoloista Suomessa.”

Albertinkatu 36, 00180 Helsinki
Verkossa 
Facebook 
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments