Vuoden kokit, pitkään Göteborgissa vaikuttanut Mattias Åhman ja Ahvenanmaan voimakokki Michael Björklund sekä Helsingin Kuu-ravintolasta ja Vaelsa Taverna e Pizzeriasta tuttu Simon Selin avasivat Fiskets Husin, jonka yhteydessä on ravintola Hejm. Salista vastaa Anna Lundberg. Hulppea rakennus on noussut Vaasan Kalarantaan.

Hejm on dream team -nelikon pyörittämä, Pohjanmaasta sekä rannikkoruotsalaisuudesta ja pohjoismaisesta tyylistä innoittunut ravintola ja baari. Oivaltavien viinien lisäksi tarjolla on kekseliäitä, itse tehtyjä alkoholittomia juomia ja mocktaileja.

Fisket Husissa on myös kala- ja lihakauppa Köttdisken, jota vetää Isabella Asplund. Lisäksi Pohjanmaan kalastajayhdistys on avannut rakennukseen toimiston ja tiedotuspisteen, josta saa tietoa kaloista sekä kalastuksesta.

Vastaava konsepti toimii Norjan Bergenissä ja se on noussut Norjan yhdeksi suosituimmista matkailukohteista. Fiskets Hus ja Hejm voivat tehdä saman Suomessa.

Äänestäjiltä
”Tyylikäs kokonaisuus, upea miljöö, rento tunnelma, avokeittiö ja taidokkaasti käytetty grilli sen sydämessä. Persoonallisia, paikallisiin raaka-aineisiin perustuvia annoksia, joista rakentuu täydellinen menu. Rentoa ja modernia husmanskostia. A true food experience outside Helsinki with locally sourced products . Beautiful location and spot on team. Vihdoinkin syy käydä Vaasassa.”

Sininen tie 1 B, 65100 Vaasa
Verkossa 
Facebook 
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments