Savoy on ollut olemassa jo niin kauan (84 vuotta), että sen klassisuus on pyörähtänyt akselinsa ympäri täyden kierroksen. Suuri lupaus noususta maailmanluokan ravintolaksi on ottanut askeleita eteen päin.

Espan puiston puiden latvojen yläpuolella sijaitseva Savoy ei ole klassikko vain ruoan takia, vaan se on myös arkkitehtuuri-instituutio Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman, kulttuurihistoriallisen interiöörin takia. Ravintolasalin ja terassin täydellisyyttä hipova, Aaltojen henkeä toteuttanut remontti loi design- ja gastronäyttämön, jossa lupaukset on mahdollista lunastaa.

Savoyn Chef Patron on Lontoossa ja Pariisissa kolmen Michelin-tähden keittiöitä johtanut Helena Puolakka ohjaa keittiötä pohjoismaiseen suuntaan ripauksella venäläisyyttä. Myös sali on Puolakan johtama. Sommelier Aleksi Mehtosen laatima viinilista ei jätä klassikkojen ystävää kylmäksi.

Savoy on instituutio, josta koko Suomi voi olla ylpeä. 

Äänestäjiltä
“Paras palvelu ja ilmapiiri läpi vuosikymmenten. Nyt myös ruoka vastaa palvelukokemusta. Ikuinen klassikko, jonka tilojen, palvelun ja ruokalistan päivitys onnistui erinomaisesti. Talon on ny täynnä mahtavaa nuorta talenttia kokeneiden mestareiden lisäksi. Upea kehitys ja harppaus nykyaikaan. Suomi maailmankartalle! Aino ja Alvar Aaltokin viihtyisivät.”

Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Verkossa 
Facebook 
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments