Baskeri ja Basso Bistro eli tuttavallisemmin BasBas on vuodesta toiseen hämmästyttävä ilmiö. Täällä syöminen ei ole vain ruokaa ja juomaa, vaan osallistumista taikapiiriin, jonka keskiössä on tunne. Lämmin, ihana, rela, hymyilevä, painoton hyvän olon tunne. Lämpöistä halausta muistuttavan atmosfäärin takana on Niki Thieulonin istuttama ja vaalima henkilökohtainen palveluasenne, jossa osataan lukea asiakkaan mielentila sekä tarpeet. Kalle Kiukaisen ohjaaman keittiön ruoka on simppeliä, kikkailematonta ja juurevaa, mutta ehdottoman taidokasta ja makujen osalta yllättävää. Ei ole ihme, että BasBas jättää voimakkaan, hymyilevän tunnemuistijäljen – jossa juurevilla ja totuudellisilla viineilläkin on osuutensa.

Ravintolan sijainti entisen pienteollisuusrakennuksen sisäpihan ylätasanteella sotii alan kaikkia sääntöjä vastaan, mutta BasBas osoittaa, että se, mikä jollekin toiselle konseptille olisi kohtalokasta, on käännettävissä voimaksi, kun substanssi on hehkuva. Sama koskee rajattuja aukioloaikoja (avoinna tiistaista perjantaihin klo 16-02), jonka tehtävänä on pitää henkilökunta hyvinvoivana, jaksavana ja huolehtivana, joka lopulta näkyy, maistuu ja tuntuu asiakkaan eduksi. Paikasta huokuu tekijöiden rakkaus kaikkea tekemäänsä kohtaan.

Äänestäjiltä

”Matalan kynnyksen ravintola, jossa on sellaista oivaltavaa meininkiä, josta muut ravintolat vain haaveilevat. / Hengeltään ja tunnelmaltaan upea kokonaisuus. / Tuntuu hyvältä tietää, että on paikka, missä aina pidetään huolta ja syötetään ja juotetaan puhtaalla sydämellä. Malliesimerkki siitä miten kollektiivinen asiakkaista välittäminen tuntuu pöydässä saakka. / Kaikki onnistuu: ruoka on raaka-aineita kunnioittavaa ja maukasta, palvelu on äärimmäisen hyväsydämistä ja viinilista on hienosti koostettu. Myös atmosfääri ja interiööri ovat miellyttäviä. / Palvelu ja ihmiset tekevät ravintolasta elämyksen. Kuin kotiin tulisi. / Henkilökunta pysynyt lähes samana, mikä kertoo jo paljon. Se fiilis on vaan parasta siellä!”

Tehtaankatu 27-29, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram
Tee pöytävaraus

CategoriesYleinen

Facebook Comments