R

Ruokakulttuurirahasto palkitsi Satokausikalenterin, pienmallastajan ja kokkilupauksen

Samuli Karjulan Satokausikalenteri ja maanviljelijä Ilpo Markkola ovat saaneet 8 000 euron tunnustuspalkinnot sekä kokki Johan Kurkela 4 000 euron apurahan.
Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston myöntämät tunnustuspalkinnot yhteisarvoltaan 20 000 euroa luovutettiin tiistaina Helsingin Suomalaisella Klubilla.
Hoitokunnan jäsen professori Johanna Mäkelä taustoitti palkinnonsaajia seuraavasti:

Samuli Karjula (oik.) sai 8000 euroa Satokausikalenterin kehittämisestä.
Samuli Karjula (oik.) sai 8000 euroa Satokausikalenterin kehittämisestä.

Satokausikalenterin on perheensä kanssa perustanut toimitusjohtaja Samuli Karjula. Kasvisten ja hedelmien sesonkiajattelun kehittämisessä Satokausikalenteri on suuri vaikuttaja. Se opastaa kauppaa ja kuluttajia kunkin sesongin parhaisiin tuotteisiin, niiden tarjontaan ja käyttöön.
Satokausikalenteri on mainio esimerkki, miten yksittäisten innovatiivisten toimijoiden aktiivisuus voi vaikuttaa merkittävästi kaupan tarjontaan ja ihmisten kulutustottumuksiin.
Ilpo Markkola alkoi käyttää 8000 euron palkinnon pienmallastamon käynnistämiseen.
Ilpo Markkola (oik.) aikoo käyttää 8000 euron palkinnon pienmallastamon käynnistämiseen.

Ilpo Markkola, maanviljelijä, on erikoistunut mallasohran tuottamiseen tilallaan Hollolan Hämeenkoskella. Olut- ja pienpanimokulttuurin kasvun myötä alalla on kehittynyt tarve saada sopivaa mallasta käsityöpanimoiden tarpeisiin.
Maltaan maku- ja aromiominaisuudet vaativat sekä viljellyiltä ohralajikkeilta että mallastusprosesseilta erilaisia ratkaisuja. Ilpo Markkola on päättänyt rakentaa pienmallastamon, jonka toiminta käynnistyy huhtikuussa.
Johan Kurkela (2. oik.) käyttää 4000 euron palkinnon kokkikilpailuun Abu Dhabissa.
Johan Kurkela (2. oik.) käyttää 4000 euron palkinnon kokkikilpailuun Abu Dhabissa.

Johan Kurkela on 19-vuotias ravintolakoulu Perhosta valmistunut kokki. Hän on voittanut 2015 kansallisen kokkikilpailun kultamitalin, vuonna 2016 pohjoismaisen kokkikilpailun hopeamitalin ja loppuvuodesta Euro Skills -kokkikilpailun kultamitalin. Apuraha on myönnetty ensi lokakuussa Abu Dhabissa järjestettävän World Skills -kilpailuun valmistautumiseen ja osallistumiseen.

Suomalainen ruokakulttuurirahasto

Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö on perustanut vuonna 2012 Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston edistämään suomalaista ruokakulttuuria, jota se tukee jakamalla palkintoja ja apurahoja sitä edistäneille henkilöille ja tahoille.
Rahaston alkupääoman on lahjoittanut edesmennyt tunnettu gastronomi Heikki Tavela.
Saajaehdokkaat valitsee rahaston hoitokunta, jonka muodostavat Jorma Hämäläinen puheenjohtajana, professori Johanna Mäkelä, ravintoloitsija Pekka Terävä, päätoimittaja Eeropekka Rislakki ja Säätiön varapuheenjohtaja Jarmo Pekkala.

Ruokakulttuuripalkinnon jakoi Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö.
Ruokakulttuuripalkinnot jakoi Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö.

Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiö

Helsingin Suomalaisen Klubin Säätiön tarkoituksena on tukea suomalaista kulttuuria ja suomalaiskansallisia perinteitä ylläpitävää toimintaa sekä tukea suomalaiskansallisessa hengessä isänmaallisten, sivistyksellisten ja yhteiskunnallisten kysymysten harrastusta koko maassa.
Säätiö on perustettu 2007. Sen toiminnan painopistealueita ovat nuoret, tulevaisuus ja huippuosaajat.
Kuvat: Heikki Kähkönen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments