K

Kokkileijonien mitalisade jatkui Saksassa

Suomen kokkimaajoukkue on lähellä unelmaansa eli kokkien olympialaisten yhteiskilpailun kultamitalia. Suomi vei maanantaina jo olympiakisojen toisen kullan, joka tuli tällä kertaa Culinary Art -sarjassa. Pastry Art -pöytä toi joukkueelle hopeaa.
showplate-culinary-artJoukkue on vahvoilla, kun lopulliset tulokset julkistetaan keskiviikkona aamupäivällä. Suomen esitys Erfurtissa on pohjoisen luonnon innoittama. Culinary Artissa oli lukuisia osa-alueita, joissa kokkileijonat varioivat metsän makuja.
”Saimme tuomaristolta kiitosta eheästä ja harmonisesta kokonaisuudesta. Meille sanottiin, että voitte olla ylpeitä työstänne, kova suoritus”, kapteeni Kristian Vuojärvi sanoo tyytyväisenä.

Kokonaisuus sai kehuja

Culinary Art -osiossa tuomaristo vakuutetaan herkullisella ulkoasulla ja resepteillä, jotka vievät kielen. Edes tuomarit eivät maista ruokia, jotka hyytelöidään esille koko päiväksi.
culinary-art-2Suomen kattaus oli kepeä, josta suuri ansio kuuluu Latimerialle, joka suunnitteli esillepanossa käytetyt vadit.
”Myös tuomaristo kiinnitti huomiota vateihin. Showplaten, joka oli meillä iso kala- ja äyriäislajitelma, yhteydessä kehuttiin vatia ja hienoa kokonaisuutta”, Vuojärvi kertoo.
Lakto-ovo-vegetaarinen kolmen ruokalajin menu sai kiitosta ruokaisuudesta. Metsä oli siinäkin mukana, sillä mauissa oli mukana pikkelöityä käpyä ja valkosuklaan taittamaa puolukkaa.
culinary-art-4Pastry Artissa marjat nousivat pääosaan. Petit foursin taiturit, joukkueen nuorimmat jäsenet Marika Korhonen ja Emeliina Papinniemi, taituroivat mustikkapraliineja, ruusunmarjamarmeladia, mansikka- ja villiminttutäytteisiä macaroneja sekä viinikumista, mustaherukkaganachesta ja financierista rakennetun suupalan. Jujuna näiden pikkumakeiden koristelussa olivat kaalimato, muurahainen, marjalude ja leppäkerttu.

Lopulliset tulokset keskiviikkona

culinary-art-3Joukkue on urakkansa tehnyt. Jännitys tiivistyy ennen keskiviikon päättäjäisiä, joissa julkistetaan lopulliset sijoitukset. Ne perustuvat pisteisiin, joita ei ole vielä julkistettu. Vain se tiedetään, että Suomen joukkue on saanut kultamitaliin oikeuttavat yli 90 pistettä 100 mahdollisesta kahdesta osiosta.
Culinary Art -pöytää ja Pastry Artia esittelemässä olivat joukkueenjohtaja Tapio Laine (pääkuvassa vasemmalla), Marika Korhonen, varakapteeni Jarkko Pulkkinen, Simo Pietarinen, kapteeni Kristian Vuojärvi, Jenni Bergström, Jonne Partanen, Janne Töllinen, assistentti Dyu, Joona Lehto, Samuel Mikander, Mikko Pakola, Aki Kinnunen, Emeliina Papinniemi ja assistentti Nial Larjala.
Kuvat: Eva Tordera Nuño. Petit fours -kuvat: Mariaana Nelimarkka.
Tunnelmia kisapaikalta kokkimaajoukkueen Facebook-sivulla ja Instagram-tilillä:
www.facebook.com/culinaryteamfinland
Instagram: #kokkimaajoukkuectof_kulta_culinaryart

CategoriesYleinen

Facebook Comments