A

Atte Lassila valmistautuu Maailman paras nuori kokki -kilpailuun

Oululainen Atte Lassila, 20, kilpailee ensi viikolla Englannissa Maailman paras nuori kokki -kilpailussa. Oululaisessa Ravintola Hugossa työskentelevän Lassilan tavoitteena on luoda paras menukokonaisuus 24 maailman parhaan nuoren kokin joukossa.

Atte Lassilaa nuorten kokkien MM-kisaan valmentaa Esa Koppelo (oik.).
Atte Lassilaa nuorten kokkien MM-kisaan valmentaa Esa Koppelo (oik.).

Manchesterissä 30. syyskuuta järjestettävä nuorten kokkien MM-kilpailu perustuu ruokakoriin, jonka sisältö paljastetaan kilpailijoille vain muutama tunti ennen ruoanvalmistuksen aloittamista. Kilpailijoiden tulee suunnitella menu ja valmistaa se neljälle hengelle. Aikaa on kolme tuntia.
Kilpailussa pisteytetään sekä keittiötyöskentelyn sujuvuus että annosten kokonaismaku. Suomen mestaruus ratkesi Lassilalle makupisteiden ansiosta. Hän valmisti annokset, joissa maut muodostivat harmonisen kokonaisuuden.
Lassila lunasti paikkansa MM-kisaan voitettuaan tammikuussa alle 27-vuotiaiden kokkien SM-kilpailun. Voiton jälkeen Lassila on valmistautunut kilpailuun Chef Rôtisseur Esa Koppelon valmentamana.

Suomalaisia tuomareita mukana

Vuosi sitten Suomelle MM-hopeaa voitti turkulainen Laura Virolainen. Tänä vuonna Virolainen on myös mukana kilpailussa tuomaroimassa keittiötyöskentelyä yhdessä kolmen muun kansainvälisen keittiötuomarin kanssa.
Keittiömestari ja opetusneuvos Martti Lehtinen on mukana makutuomaristossa, johon kuuluu 11 kansainvälistä huippuammattilaista. Lehtinen on aiemmin ollut tuomaroimassa useita kansainvälisiä keittiömestareiden kilpailuja.
Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailu on järjestetty vuodesta 1977 ja se on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön Chaîne des Rôtisseursin järjestämä.
Kuvat: Reija Satokangas.

CategoriesYleinen

Facebook Comments