F

Fazer ja S-ryhmä vastuullisia palmuöljyn käyttäjiä

Suomalaisyritykset menestyivät hyvin WWF:n kansainvälisessä palmuöljypisteytyksessä. Fazer ja S-ryhmä sijoittuivat vertailussa omien kategorioidensa kärkisijoille.
Maailman luonnon säätiö WWF selvitti vastuullisen palmuöljyn määrää elintarvike- ja päivittäistavaratuotannossa. Säätiön mukaan laajeneva palmuöljyn tuotanto on yksi merkittävimmistä metsäkadon aiheuttajista Kaakkois-Aasian sademetsissä.
Mukana oli yhteensä 137 yritystä Euroopasta, Pohjois-Amerikasta, Intiasta, Japanista ja Australiasta. Palmuöljyä käyttäviä yrityksiä pisteytettiin kolmessa ryhmässä: tuotteiden valmistajat ja jalostajat, päivittäistavarakaupat sekä ruokapalveluyritykset. Suomesta mukana oli neljä yritystä.
Fazer sai pisteytyksessä täydet yhdeksän pistettä ja sijoittui tuottajaryhmän kärkeen. Kaikki Fazerin käyttämä palmuöljy on katettu sertifikaatein. Suunta on kohti jäljitettävämpää palmuöljyä. Vastuullisen palmuöljyn käyttöön vuoteen 2018 mennessä sitoutunut Raisio sai kuusi pistettä.
S-ryhmä kuuluu vähittäiskaupparyhmän suunnannäyttäjiin. Se sai myös täydet yhdeksän pistettä. Kesko sai samassa ryhmässä kuusi pistettä, ja paransi tulostaan verrattuna vuonna 2013 tehtyyn pisteytykseen.
WWF:n palmuöljypisteytys (englanniksi): palmoilscorecard.panda.org.
Lisää tietoa palmuöljystä: wwf.fi/palmuoljy.

CategoriesYleinen

Facebook Comments