A

Alkaako uusjako pientisleiden markkinoilla? – Altia havittelee salkkuunsa pohjoismaisia tuotemerkkejä

Altia haluaa laajentua Pohjoismaisilla markkinoilla. Viinayhtiön hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae sanoi maanantaina Ylen haastattelussa, että yhtiö aikoo hankkia pörssiin listautumisen jälkeen omistukseensa uusia tuotemerkkejä.
Suomen valtion alkoholiyhtiö Altia viedään pörssiin lähiviikkoina. Altian hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae sanoo Ylen Kova talous -ohjelman haastattelussa, että yhtiöllä on tarkoitus laajeta pohjoismaisilla markkinoilla hankkimalla omistukseensa yritysostojen ja yksittäisten juomabrändien hankkimisen kautta uusia tuotteita.
”Altialla on salkussa hienoja pohjoismaisia brändejä. Jos näitä löytyy lisää, niin tällaiset brändit olisivat ykkösenä toivelistalla. Niitä ei ole kauheasti, eikä niitä tule aina myyntiin, mutta jos tulee, niin Altia on kiinnostunut tulevaisuudessa”, Suvanto-Harsaae sanoo.
Pohjoismaissa on menossa kasvava pientislaamojen ja -panimoiden buumi. Altia hakee kasvua myyntiä nostamalla. Pörssiin listautumisen myötä yhtiö saa aiempaa nopeammin markkinoilta rahaa investointeihin. Tarkoituksena on sijoittaa halpojen volyymituotteiden sijaan kalliimpiin alkoholijuomiin.

Suomalainen ohra ja puhdas vesi avainasemassa markkinoilla.

Ylen Kova talous -haastattelussa Suvanto-Harsaae tähdentää, että Altian Suomen-tehtaat Koskenkorvalla ja Rajamäellä sekä kotimainen ohra ovat yhtiön parin prosentin kasvun tukena. Hän tähdentää, että maailmalla kasvava trendi ovat aitous ja puhtaat raaka-aineet myös alkoholijuomien bisneksessä.
”Emme pystyisi valmistamaan näitä tuotteita ja markkinoimaan brändejä, jos Koskenkorvan tehdasta ei olisi. Sama koskee Rajamäkeä. Meillä on Rajamäellä oma lähde, josta tulee puhdasta hienoa vettä”, hän muistuttaa.

Altian tehtaat Ilmajoen Koskenkorvalla. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy.

Valtion omistama Altia on ilmoittanut listautuvansa Nasdaq Helsingin pörssilistalle vielä kuluvan maaliskuun aikana. Valtio jää yhtiöön omistajaksi noin kolmanneksen osuudella. Niin sanottuja Kossu-osakkeita kaupataan myös suomalaiselle suurelle yleisölle ja osakesäästäjille.

Facebook Comments