K

Kokkimaajoukkueelle uusi ennätys: yli 36 000 annosta keittiöstä yhdessä illassa

Suomen kokkimajoukkue on huikeassa vedossa Berliinin Grüne Wochella. Torstaina kokkileijonat ylsivät ennätykseensä. Yhdessä saksalaisten apulaisten kanssa maajoukkue valmisti 36 000 ruoka-annosta messujen avajaisten kutsuvieraille.

Maailman suurimmat ruoka-, maaseutu- ja matkailumessut käynnistyivät suurelle yleisölle perjantaina Berliinin messukeskuksessa. Suomi on tämän vuoden messujen pääkumppanuusmaa. Kymmenen päivää kestävään tapahtumaan odotetaan yli 400 000 vierasta.

Kokkimaajoukkue vastaa Suomen-osaston ravintolan menusta. Alueella olevaa Suuret oluet – pienet panimot -juomavaunua pyörittää Bryggeri Helsinki in Berlin.

Molemmat olivat vastuussa torstai-iltana messujen CityCube-keskuksessa järjestettyjen juhlallisten avajaisten ruoka- ja juomatarjonnasta. Tilaisuuteen odotettiin  reilut 3000 vierasta, mutta suomalaista ruokaa-, pienpanimo-oluita sekä Chateau Carsinin viinejä ja Koskenkorva-drinkkejä maisteli arviolta jopa 4000 henkeä.

Tapio Laine (vas.) ja Kristian Vuojärvi olivat tyytvyväisiä kokkileijonien venymiseen messujen avajaisiltana. Kuva: Heikki Kähkönen.

Yli 36 000 annosta yhdessä tilaisuudessa on Suomen kokkimaajoukkueen uusi epävirallinen bankettiennätys.

Toiminnanjohtaja Tapio Laine ja joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kertoivat perjantaina, että avajaisten buffetissa oli tarjolla 26 000 maistiaisannosta ja 3600 lämmintä ruokaa. Lisäksi VIP-alueella tarjoiltiin liki 4000 annosta.

”Kyllä tämä tapahtuman alku on jo vaatinut koko joukkueelta huimaa venymistä. Alussa oli pientä säätämistä, mutta buffetista  ja VIP-tarjoilusta suoriuduimme kunnialla läpi. Onneksi kaikkea ei tarvinnut aivan itse alusta loppuun  asti valmistaa. Meillä oli apuna erittäin hyvä paikallinen  keittiötiimi”, Laine ja Vuojärvi kiittelevät.

Kutsuvieraat pääsivät maistelemaan saparoporsaan poskea, arktisissa oloissa kasvaneesta ylämaankarjasta tehtyä tartaria, juusto-kaurakroketteja, mustikkapannacottaa ja tikkupullaa. VIP-vieraat saivat maistaa myös ohrasta tehtyjä karjalanpiirakoita. Yleisöryntäyksen vuoksi ruoka loppui pöydistä odotettua aiemmin, eikä kaikkia annoksia ihan jokaiselle valitettavasi riittänyt.

Kuvassa vasemmalta: Samuel Mikander, kokkimaajoukkue; Joachim Rukwied, Saksan maataloustuottajien liitto; Juha Marttila, MTK; Christoph Minhoff, Saksan elintarviketeollisuusliitto; Christian Göke, Messe Berlin ja Katja Tuomainen, kokkimaajoukkue.

Kokkileijonien urakka Grüne Wochella jatkuu sunnuntaihin 27. tammikuuta saakka. Laine arvoi, että Suomi-ravintolassa he valmistavat päivittäin keskimäärin 600 ruoka-annosta. Yleisö voi seurata messujen ajan maajoukkueen työskentelyä Electroluxin pystyttämässä ammattikeittiössä.

CategoriesYleinen

Facebook Comments