P

Pyynikin panimon olutvienti Eurooppaan vetää myös ensi vuonna

Uuden panimon rakentamista suunnitteleva Pyynikin Brewing Company antoi mieluisan joululahjan työntekijöilleen ja osakkailleen. Yhtiö jatkaa Lidlin kanssa tekemäänsä vientiopimusta myös ensi vuonna.

Saksalainen kauppaketju Lidl ja tamperelainen Pyynikin Brewing Company ovat sopineet oluiden viennin jatkumisesta Lidl-myymälöihin. Panimo kertoi viennin jatkumisesta perjantaina. Tänä vuonna oluita on viety peräti kahdessatoista maassa sijaitseviin yli 2300 myymälään. Ensi vuonna oluita menee kahdeksaan Euroopan maahan.

Pyynikin panimon perustaja Tuomas Pere kertoo, että uusittu vientisopimus on tamperelaisyritykselle todella iso juttu. Eri puolilta Eurooppaa saapunut palaute panimon oluista on ollut hyvää ja rohkaisevaa.

”Kansainvälinen näkyvyytemme, myyntimme sekä osaamisemme kasvoivat Lidl-sopimuksen myötä. Myös kiinnostus oluitamme kohtaan on laajentunut. Uutta kapasiteettia todellakin tarvitaan,  jotta pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään”, Pere kertoo.

Yhteisömanageri Veikko Sorvaniemi (vas.) ja panimon perustaja Tuomas Pere ovat tyytyväisiä vientisopimuksen jatkumiseen. Kuva: Ronja Honko.

Pyynikin Brewing Companyn käynnisti syksyllä Omaan kotiin -hankkeen, jonka tarkoituksena on muuttaa  panimo laitteineen Tampereella vuokratiloista omaan kiinteistöön. Uusi panimo tulee olemaan nykyistä isompi. Osa hankkeesta rahoitetaan parhaillaan käynnissä olevalla osakeannilla, joka päättyy toukokuussa.

Euroopan Lidl-myymälöiden lisäksi panimo toimitti viime kesänä 160 000 tölkkiä olutta brittiläiseen Beer52-verkkokauppaan. Kansainvälinen kasvu jatkuu tulevana vuotena. Panimo käy koko ajan neuvotteluita eri maiden maahantuojien kanssa.

Alkoholijuomat ovat Suomen elintarviketeollisuuden viennin keihäänkärki. Tisleet ovat tehneet muutaman viime vuoden aikana Suomea tunnetuksi, mutta nyt myös pienpanimot ovat avanneet markkinoita Euroopassa.

Lidlissä yhteistyö tamperelaispanimon kanssa on koettu onnistuneeksi. Suomen Lidl ei ole pelkkä elintarvikkeiden vähittäiskauppa ja maahantuontiyhtiö. Viime vuonna 28 suomalaista tavarantoimittajaa vei yhtiön kansainvälisen verkoston kautta tuotteita 23 Euroopan maahan.

”Olemme mielellämme mukana edistämässä suomalaisten tuotteiden vientiä. Meillä on runsaasti hyviä tuotteita, jotka kiinnostavat kansainvälisiä kollegoitamme. Pyynikin oluet ovat tästä mainio esimerkki”, toteaa Lidlin ostopäällikkö Outi Leskinen.

Pyynikin panimotyöntekijät Elisa Laine (vas.) ja Carita Vilkman ovat panneet olutta tänä vuonna yli 2000 Lidl-myymälän asiakkaille Euroopassa. 

 

Pääkuva: Ronja Honko.

 

CategoriesJuomat Kansi Olut

Facebook Comments