T

Tähtikokki Kape Aihinen jättää Savoyn ja ryhtyy kokoaikaiseksi ravintolayrittäjäksi

Suomen tunnetuimpiin tv-kokkeihin kuuluva Kari ”Kape” Aihinen on jättänyt Helsingin fine dining -klassikon, Savoy-ravintolan. Aihinen työskenteli Savoyssa lähes 15 vuotta. Aihinen jättää myös Paul Hickmanin kanssa perustamansa Roster Helsingin ja ryhtyy vetämään yrittäjänä  Roster Turku -ravintolaa. 

Kari Aihinen, 46,  kertoi Savoyn pestin päättymisestä Facebook-sivullaan torstaina. Turkulaissyntyinen Aihinen on ollut Savoyn keittiön johtavia voimia vuodesta 2005, jolloin hänet palkattiin keittiömestariksi.

Keittiö oli tekijämiehelle tuttu, sillä hän aloitti Savoyssa harjoittelijana jo vuonna 2000. Kodin Kuvalehden haastattelussa Aihinen kertoo tehneensä puoli vuotta ilmaistöitä ennen kuin sai ensimmäisen palkkakuittinsa Savoysta 2001.

”Nyt on kuitenkin uuden aika mun elämässä ja lähden rakentamaan yrittäjänä omaa bisnestä ja tarinaa”, Aihinen kirjoittaa.

Kari Aihisen aikakaudella Savoy on niittänyt runsaasti mainetta ja kunniaa.

Viisi Tähteä -lehden Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksissä Savoy oli parhaimmillaan kakkosena vuosina 2007 ja 2010. Vuosina 2005-2012 Savoy sijoittui joka vuosi listalla viiden parhaan ravintolan joukkoon.

Suomen Gastronomien Seura on valinnut Savoyn vuoden ravintolaksi kaksi kertaa, vuosina 1999 ja 2007. Jälkimmäinen valinta osuu Aihisen kaudelle.

Helsingin kattojen ylle aukeava ravintolaklassikko Savoy täyttää tänä vuonna 82 vuotta.

Viimeksi Savoy sijoittui Viiden Tähden 50 Parasta Ravintolaa 2018 -listauksessa yhdeksänneksi. Silloin Savoysta kirjoitettiin, että ravintola on nykyään instituutio, eikä vain Alvar Aallon suunnitteleman kulttuurihistoriallisesti arvokkaan interiöörin takia, vaan myös siksi, että monien mielestä ”tää on jo niin nähty”.

Aihisen ja salivelhoksi mainitun Paul Hickmanin yhteistyö Rosterissa loppui helmikuun alussa.

Kape Aihinen ja Paul Hickman synnyttivät Roster Helsingin kauppatorin kulmalle kolmisen vuotta sitten osana Royal Ravintoloiden ravintoloitsijamallia. Samalla paikalla on vuosikymmenten saatossa sijainnut moni arvostettu ravintola aina Fishmarketista Havis Amandaan ja Alexander Nevskiin saakka.

Silloisen Royal Ravintoloiden tarkoituksena oli rakentaa hyvin toimiva konsepti yrittäjävetoiselle ruoka- ja viiniravintolalle. Roster Helsinkiä seurasi Roster Turku.

”Yrittämisen ekana steppinä onkin ilo ilmoittaa, että Roster Turku siirtyy mun omistukseen NoHo:n kanssa tehtävällä yrityskaupalla ja tekeminen Tuomiokirkon kupessa jatkuu ja paranee vaan. Helsingin Roster Espalla jatkaa uusien vetäjien kanssa”, Aihinen kirjoittaa Facebookissa.

Paul Hickman (yllä) ja Kape Aihinen Rosterin startin aikaan. Kuva: NoHo Partnersin arkisto.

Viime viikkoina Helsingin ravintolapiireissä on kuiskittu Aihisen ja Hickmanin teiden erkanemisesta. Tiistaina Hickman vahvisti huhun kertoessaan työnsä Roster-ravintoloissa päättyneen jo 1. helmikuuta.

Aihinen paljasti keskiviikkona Facebookissa, että Tammi julkaisee uuden Kape 24 h -kirjan ensi syksynä. Edellinen Kape 24 h – Kari Aihisen parhaat reseptit ilmestyi vuonna 2017.

Teksti: Heikki Kähkönen, Eeropekka Rislakki sekä Viiden Tähden arkisto.
Kuvat: NoHo Partnersin arkisto.

CategoriesKansi

Facebook Comments