S

Suomen suurimmalla ravintolafestivaalilla Tampereella mukana 55 ravintolaa

Tamperrada pintxofiesta järjestetään Tampereella kuudennen kerran elokuun puolivälissä. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo 55 ravintolaa.
Tamperrada järjestettiin ensimmäisen kerran elokuussa 2013. Tapahtuman esikuvana on Espanjan San Sebastianissa joka vuosi 20. tammikuuta vietettävä La Tamborrada -juhla. Tamperrada on tamperelainen versio tapahtumasta.
Ensi elokuussa viiden päivän ajan tamperelaisten ravintoloiden pöydät notkuvat pikkuannoksia, kun tuhannet kaupunkilaiset kiertelevät ympäri kaupunkia maistelemassa espanjalaisia pintxoja. Suomen suurimmaksi ravintolatapahtumaksi kutsuttu Tamperrada järjestetään 13.– 17. elokuuta.
Viime vuonna Tamperradassa myytiin neljännesmiljoona pintxoa viiden päivän aikana. Tarjolla oli yli 200 erilaista ruoka-annosta. Parhaat ravintolat myivät illassa yli 2 000 pintxoa.

Ravintola Kattilan pintxo-pöydässä oli tarjolla joka päivä yli 10 erilaista tuotetta.

Tapahtumassa valitaan myös gastronomisesti mielenkiintoisin pintxo. Kisan tuomaristoon kuuluvat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä Vice-Chargée de Presse, Chef Rotisseur Anette Mellin.
Pincho, pintxo tai pinchu on pieni ja erityisesti Pohjois-Espanjan ja Baskien ruokakulttuuriin kuuluva ruoka-annos tai suupala.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments