S

Seuraa suoraa lähetystä – Johan Kurkelan joukkue kokkaa tänään Bocuse d’Or -kisan finaalissa

Suomen Bocuse d’Or -edustajien Johan Kurkelan ja Aino Kasasen kilpailuvuosi huipentuu vaativaan finaaliin maanantaina Ranskan Lyonissa. Joukkue aloittaa suorituksensa kello 11.10 Suomen aikaa tavoitteenaan sijoitus kolmen parhaan joukossa. Suomi on ollut parhaimmillaan kaksi kertaa neljäs.

Kilpailukauden 2022–2023 finaali käynnistyi sunnuntaina Lyonissa. Palkintosijaa Suomelle hakee Johan Kurkela, 25, assistenttinaan Aino Kasanen, 22. Joukkueen valmennuksesta vastaa Kalle Tanner.

Bocuse d’Oria pidetään maailman vaativimpana kokkikilpailuna ja siksi sitä kutsutaan alan olympialaisiksi. Ranskan-finaaliin pääsee 24 maata yli sadasta kilpailuun osallistuneesta maasta eri maanosien karsintojen kautta.

Suomen joukkue aloittaa 5 tuntia 30 minuuttia kestävän suorituksensa maanantaina klo 11.10 Suomen aikaa. Ensimmäiset kilpailuannokset valmistuvat 16.10 ja toinen tehtävä klo 16.40. Tulokset julkistetaan noin klo 20.

Kilpailua voi seurata suorana osoitteessa www.bocusedor.com.

Myös nordicfoodlive.no striimaa kilpailun ilmaiseksi keskittyen erityisesti pohjoismaisten joukkueiden kilpailutehtäviin.

Johan Kurkela on tänään liekeissä Bocuse d’Or-kilpailun finaalissa Ranskassa. Kuva: Santeri Stenvall,

Ensimmäisenä valmistuvassa tehtävässä joukkueet tekevät 15 kolmen ruokalajin menua. Pääraaka-aineena on kurpitsa ja kohderyhmänä lapset. Suomen joukkueen menun nimi on Leikki.

Toisena kilpailutehtävänä joukkueet valmistavat tarjoiluvadille 15 hengelle kilpailuruoan, jonka pääraaka-aineina ovat merikrotti, kampasimpukat ja sinisimpukat. Suomen vadin nimi on Loimu ja sen on tehtävää varten suunnitellut muotoilija Laura Meriluoto.

Suomen kilpailuteemana on Lumo, joka kertoo kansainväliselle tuomaristolle ja yleisölle pohjoisen talven murtavien ensimmäisten valonsäteiden tarinan. Teema näkyy Suomen ilmeessä niin kilpailuannoksissa, muotoilussa kuin menukorteissa. Lumon ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelija Ellaveera Björk. Suomen tuomarina Lyonissa on keittiöpäällikkö Eero Vottonen.

Kuvat: Santeri Stenvall / Suomen Bocuse d’Or Akatemia. 

Facebook Comments