K

Korona sulkee fine dining -ravintoloita maailmalla – Kaksi kolmasosaa Michelin-tähtipaikoista on kiinni

Maailman Michelin-tähtiravintoloista 67 prosenttia on tällä hetkellä kiinni eri maiden koronarajoitusten ja -määräysten vuoksi. Michelin Guiden selvityksen perusteella Euroopan tähtiravintoloista lähes 90 prosenttia piti ovensa suljettuina marraskuun kolmannella viikolla. Suomen kaikki kuusi yhden Michelin-tähden ravintolaa ovat auki.

Koronarajoitukset iskevät maailman fine dining -ravintoloihin. Varsinkin Keski-Euroopan maiden tiukat rajoitukset ovat sulkeneet Michelin-tähtipaikkoja.

Esimerkiksi Saksassa, Itävallassa, Ranskassa, Hollannissa, Belgiassa ja Irlannissa kaikki tähtiravintolat olivat viikolla 47 (16.–22.11.) kiinni. Espanjassa auki oli 29 prosenttia, Italiassa 14 prosenttia ja Britanniassa (UK) vain 2 prosenttia paikoista.

Suomen kaikki kuusi tähtiravintolaa (Demo, Grön, Inari, Olo, Ora ja Palace) ovat auki. Ruotsissa paikoista oli avoinna 83 prosenttia, Norjassa 91 prosenttia ja Tanskassa 88 prosenttia

Yhdysvalloissa tähtiravintoloista avoinna oli 26 prosenttia. Sen sijaan Japanissa, Singaporessa, Sanghaissa ja Pekingissä auki oli yli 90 prosenttia.

Luvut perustuvat Michelin Guiden viikoittain julkistamaan kansainväliseen barometriin, johon kerätään tietoja 39 eri maan Michelin-tähtiravintoloista.

Facebook Comments