S

Suomen Paras Olut -kilpailu uudistuu ensi vuonna – Olutliitto on uusi järjestäjä

Suomen Paras Olut -kilpailun järjestämisvastuu siirtyy Suomalainen Olut ry:ltä Olutliitolle. Suomen parhaat oluet julkistetaan ensi vuoden syyskuussa 11. kerran. Kilpailu hakee parhaillaan uusia yhteistyökumppaneita.

Suomen Paras Olut -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Kymmenessä vuodessa kisasta on kasvanut merkittävin suomalaisten oluiden kilpailu. Tänä vuonna mukana oli yli 300 erilaista olutta 49 panimolta.

Kisan on järjestänyt sen perustamisesta lähtien Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimoliitto ja Pienpanimoliitto. Maanantaina allekirjoitetulla sopimuksella kilpailun järjestelyistä vastaa vuonna 2021 olutseuroja ja oluenkuluttajia edustava Olutliitto.

”Olutseuroista on ollut runsaasti väkeä kisan tuomareina ja talkoolaisina. Oli luonnollista, että tarjosimme Olutliitolle kilpailun järjestämistä, kun omat paukkumme uudistumiselle eivät enää riittäneet”, kertoo Suomalainen Olut ry:n puheenjohtaja Matti Heikkilä.

Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen toimii kilpailun johtajana. Päätuomari julkistetaan myöhemmin.

”Järjestämme vuosittain myös Vuoden Kotiolutkilpailun. Kahden kisan kautta pääsemme esittelemään suomalaisten oluiden valtavaa kirjoa kaikille oluenystäville”, Lehtinen sanoo.

Matti Heikkilä ja Anikó Lehtinen allekirjoittivat sopimuksen Suomen Paras Olut -kilpailun järjestelyvastuun siirtämisestä maanantaina. Kuva: Olutliitto.

Kilpailu on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden oluille, jotka ovat säännöllisessä myynnissä.

Suomen Paras Olut -kilpailun tavoitteena on parantaa suomalaisen oluen arvostusta sekä ohjata kuluttajia maistamaan erilaisia oluit. Lisäksi se tukee oluenkuluttajien ja olutseurojen harrastustoimintaa.

Kilpailuun voivat osallistua pulloihin ja tölkkeihin pakatut oluet.

”Uutena tuomme alkoholittomien ja matala-alkoholisten eli alle 2,8-prosenttisten oluiden sarjan. Lisäksi nostamme erikoismaininnoin esille gluteenittomat oluet”, Lehtinen paljastaa.

Kilpailuun ilmoittautuminen alkaa maalis-huhtikuussa. Tuomarointi on loppukesästä. Palkinnot jaetaan ja Suomen Paras Olut nimetään syyskuussa.

”Satsaamme aiempia vuosia enemmän kilpailun näkyvyyteen. Uusi kilpailuportaali julkistetaan keväällä. Siinä tulee olemaan kisainfon lisäksi erilaista hyötytietoa suomalaisesta oluesta”, Lehtinen sanoo.

Kuva: Andres Teiss.

 

Suomen Parhaat Oluet 2011–2020
2011 Sinebrychoff Porter 7,2 %, Sinebrychoff
2012 Prykmestar Wehnäbock 6,2 %, Vakka-Suomen Panimo
2013 Imperiaali Stout 9,2 %, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas,
2014 American Lager 4,5 %, Stadin Panimo
2015 Siperia Stout 8,0 %, Koskipanimo-Plevna
2016 Mufloni Pilsner 5,5 %, Panimoravintola Beer Hunter’s
2017 Thunder Chief IPA, Hopping Brewsters Beer Company
2018 Lammin Sahti, Lammin Sahti, 7,5 %
2019 Groteski Piwo Grodziskie 3,7 %, Iso-Kallan Panimo
2020 Valo vehnäolut 4,5 %, Panimo Honkavuori

Kuvat: Andres Teiss.

CategoriesKilpailut Olut

Facebook Comments