B

Bocuse d'Or -jyrä Matti Jämsén perustaa oman ravintolan Järvenpäähän

Suomen Bocuse d’Or -presidentti Matti Jämsén perustaa ruokaravintolan Järvenpään Citymarketin yhteyteen. Tallink Siljan keittiötoimenjohtajana viimeksi työskennelleen Jämsénin Sesonki-niminen gastro bar avaa ovensa vappuna. 
Sesonki sijoittuu Järvenpään Citymarketin viereen sisäterassille. Matti Jämsénillä on pitkään muhinut mielessä, että hän haluaa perustaa brasserien tai bistron. Keittiömestarin tavoitteena on tarjota yksinkertaista ja maukasta ruokaa hyvistä raaka-aineista sekä kohtuullisella hinnalla. Ravintolaprojektista uutisoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa-lehti.

Matti Jämsén. Kuva: Heikki Kähkönen.

”Tuntuu hyvältä lähteä Helsingistä kehyskunnan suuntaan, asiakaskuntaa täältä varmasti löytyy. Teemme sellaista ruokaa, jota Suomessa halutaan syödä, eikä tarvitse lähteä Helsinkiin asti sitä hakemaan”, Jämsén perustelee lehtihaastattelussa.
Sesongin ruokalista on Jämsénillä pitkälti valmiina. Raaka-aineet ravintola aikoo hakea viereisestä Citymarketista.
Matti Jämsén on työskennellyt Tallink Siljan laivojen keittiötoimenjohtajana vuodesta 2016. Hän on Suomen Vuoden kokki 2005 sekä sijoittunut Bocuse d’Or -kilpailussa viidenneksi vuonna 2011 ja neljänneksi 2015.

CategoriesYleinen

Facebook Comments