V

Viron hallitus tukee Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsintojen järjestämistä kesäkuussa 2020

Viron hallitus on päättänyt tukea maailman merkittävimmän kokkikilpailun, Bocuse d’Orin, Euroopan-karsintojen järjestämistä Tallinnassa ensi kesäkuussa. Viron matkailun edistämiskeskuksen johtaja Margus Sameli vahvistaa, että tapahtuma toteutuu suunnitelmien mukaisesti ja että valtio on sitoutunut tukemaan sitä taloudellisesti.

Viron mediassa heräsi viime viikolla keskustelu, että Bocuse d’Or Europe 2020 -kilpailu uhkaa jäädä järjestämättä valtion rahoituspäätöksen puuttumisen vuoksi. Viisi Tähteä kertoi laajasti rahoitusongelmista keskiviikkona.

Torstaina aamupäivällä rahoituspäätös oli esillä Viron hallituksen istunnossa, jossa päätettiin jatkaa neuvotteluja tapahtuman järjestäjien kanssa.

Viron matkailun edistämiskeskuksen Visit Estonian johtaja Margus Sameli kertoo Viidelle Tähdelle, että myönteinen päätös syntyi lopulta torstai-iltana. Melko lyhytsanainen Sameli ei paljasta valtion tuen euromäärää, eikä ovatko kyseessä tappiotakuut tai suora rahoitus.

”Riittävästi”, Sameli vastaa summaa kysyttäessä.

Sameli vahvistaa kuitenkin, että Euroopan-karsintojen järjestäjiltä Eesti Kulinaaria Instituutilta ja Bocuse d’Or Estonialta ei edellytetä enää lisärahoituksen hankkimista yrityksiltä ja yksityiseltä sektorilta. Bocuse d’Or -kisojen karsintojen järjestäminen Tallinnassa maksaa järjestäjien arvion mukaan 1,7 miljoona euroa.

”Kaikki rahat ovat nyt koossa tapahtuman järjestämiseksi”, Sameli toteaa.

”Bocuse d’Or Europe 2020 on erittäin tärkeä tapahtuma koko Viron matkailun kannalta”, sanoo Visit Estonian johtaja Margus Sameli. Kuva: Andres Teiss.

Bocuse d’Or Estonia on varannut Saku Suurhallin tapahtuman keskuspaikaksi. Suurhallin yhteyteen rakennetaan erityinen ruokakulttuurin kylä, joka toimii virolaisen gastronomian näyteikkunana paikalle saapuville ulkomaisille vieraille. Tapahtumia tulee myös Lennusadamaan.

Euroopan-karsintakilpailu tuo järjesträjien laskujen mukaan Tallinnaan 6000 ulkomaista vierasta, joiden joukossa on Viron joukkueen lisäksi kilpailijoita 23 maasta. Mukana on suuri joukko Michelin-tähtiä keränneitä ravintola-ammattilaisia, ruokakriitikoita ja toimittajia.

Saku-halliin odotetaan jopa 13 000 ihmistä kilpailupäivien aikana. Tapahtuma on  yksi Viron matkailun markkinoinnin kärkihankkeista vuonna 2020.

 

Teksti: Heikki Kähkönen. Kuvat: Andres Teiss ja Kaapo Kamu (pääkuva)

 

 

Facebook Comments