K

Kotipizza myydään norjalaiselle Orklalle – kauppahinta 146 miljoonaa euroa

Norjalainen elintarvike- ja kulutustavarajätti Orkla ostaa pizzaketju Kotipizzan. Torstaiaamuna julkistetutn ostotarjouksen hinta on 146 miljoonaa euroa. Orkla tunnetaan Suomessa muun muassa sen vanhoista ruotsalaisista tuotemerkeistä Abba ja Felix sekä Panda-makeisista.

Kotipizzan hallitus on hyväksynyt osototarjouksen. Orkla on listattu Oslon pörssissä. Konsernin liikevaihto on noin 4,2 miljardia euroa. Orklan tavoitteena on suunnata liiketoimintaansa toimialoille, joilla kasvu on suurempaa kuin tavanomaisessa elintarvikekaupassa.

Orkla kertoo pörssitiedotteessa arvostavansa Kotipizzan nykyisen johdon, työntekijöiden ja franchising-yrittäjien roolia yhtiön menestyksessä. Kaupalla ei odoteta olevan välittömiä vaikutuksia Kotipizzan liiketoimintoihin, yhtiön johdon asemaan, työntekijöihin, franchising-yrittäjiin tai liikepaikkojen sijaintiin.

”Olen ylpeä, mitä olemme tähän mennessä saavuttaneet. Orkla on johtava brändejä rakentava yritys Pohjoismaissa, mikä tarjoaa suuria mahdollisuuksia ja tukea Kotipizzan tulevaisuuden kasvulle. Yhdessä nämä kaksi yritystä tulevat olemaan hyvässä asemassa vastatakseen muuttuviin kulutustottumuksiin. Odotan innolla, että saan olla osa tätä matkaa”, kommentoi ostotarjousta Kotipizzan toimitusjohtaja, Tommi Tervanen.

 

Kotipizzan ensimmäinen ravintola avattiin vuonna 1987. Sen jälkeen se on kasvanut yhdeksi Suomen johtavista ravintolayrityksistä. Yrityksekkö on Suomessa lähes 270 ravintolaa.

Käytännössä kaikki pizzeriat toimivat franchising-periaatteella. Ravintolodien myynti oli vuonna 2017 yhteensä 106 miljoonaa euroa.

Kotipizza järjestää kaupasta tiedotustilaisuuden Helsingissä tänään klo 11.00.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments