S

Suomen kokkimaajoukkue tositoimiin sunnuntaina alan olympialaisissa Saksassa – Tavoitteena on kultamitali

Suomen kokkimaajoukkueen tavoitteena on kokonaiskilpailun voitto Stuttgartissa Saksassa sunnuntaina käynnistyvissä IKA Culinary Olympics -kisoissa. Suomi kisaa kansallisten joukkueiden sarjassa, jossa on mukana 32 maata. Joukkueen kilpailumenussa painottuvat suomalaisuus ja pohjoismaiset raaka-aineet.

Suomen kokkimaajoukkue kilpailee Chef’s Table ja Hot Kitchen -sarjoissa. Chef’s Tablessa valmistetaan 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus, joka sisältää mm. kylmiä ja lämpimiä sormisyötäviä, pääruoan, vegaanisen annoksen, jälkiruoan ja petit fourseja.

Hot Kitchenissä joukkue toteuttaa kolmen ruokalajin menun 110 hengelle. Menu sisältää alkuruokana norjalaista ruijanpallasta, pääruokana suomalaista kaniinia ja jälkiruokana kotimaisia viinimarjoja. Sarjojen yhteispisteet lasketaan kokonaiskisan lopputulokseen.

Joukkueen kapteeni Samuel Mikander uskoo mitalisijaan.

Joukkue on satsannut kilpailumenujen suunnittelussa vahvaan kokonaisuuteen, sekä kotimaisiin ja pohjoismaisiin makuihin ja raaka-aineisiin.

”Käytössämme ovat parhaat mahdolliset raaka-aineet, joissa painottuvat uutuusarvon lisäksi kotimaisuus ja kestävyys. Kilpailussa menestymisen kannalta on tärkeää, että pystymme tekemään tuomareihin unohtumattoman vaikutuksen ja erottumaan eduksemme muista kilpailijoista”, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi kertoo.

Stuttgartin kokkiolympialaisiin valmistautuminen on vaatinut tiivistä harjoittelua vuoden verran.

Joukkue on harjoitellut pääsääntöisesti joka toinen viikko kolmen päivän jaksoissa. Viime lokakuusta lähtien harjoituksia on ollut viikoittain. Kaikki harjoittelu on tapahtunut normaalin päivätyön ohessa.

”Olemme valmistautuneet kisoihin täysillä ja antaneet kaiken vapaa-aikamme joukkueen menestyksen eteen. Tavoitteenamme on kulta molemmissa kilpailusarjoissa”, Vuojärvi vakuuttaa.

Suomen kokkimaajoukkue: Emeliina Papinniemi (ylärivi vas.) Kari Julin, Matias Haapsaari, Katja Tuomainen, Eija Kuningas, Samuel Mikander (alarivi vas.) Joona Lehto, Simo Pietarinen, Niall Larjala ja Mikko Pakola.

Suomen vahvuutena on vankka osaaminen. Kaikki joukkueen jäsenet ovat kokeneita alan ammattilaisia ja suurimmalla osalla on kokemusta myös kilpailuareenoilta.

”Kilpailutilanteessa ehdoton valttimme on suomalainen sisu ja periksiantamattomuus. Lähdemme tavoittelemaan kokonaiskilpailun voittoa. Koska kilpailuissa kaikki on mahdollista, riittää jännitettävää takuuvarmasti aina viime metreille viimeiseen kisasuoritukseen asti”, maajoukkueen kapteeni Samuel Mikander lupaa.

Suomen maajoukkueeseen kuuluu kymmenen nuorta ammattikokkia. Joukkueen kapteeni on Samuel Mikander. Muut jäsenet ovat Emeliina Papinniemi, Kari Julin, Matias Haapsaari, Katja Tuomainen, Eija Kuningas, Joona Lehto, Simo Pietarinen, Niall Larjala ja Mikko Pakola. Joukkueenjohtaja on Kristian Vuojärvi, päävalmentaja Gert Klötzke ja toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Chef’s Table on Suomen joukkueen ohjelmassa sunnuntaina ja Hot Kitchen tiistaina. Kilpailun tulokset julkistetaan ensi keskiviikkona 19. helmikuuta.

Spreads + bread. Egg butter, schmaltz of bear.
Vegan. Pumpkin flan with fava bean falafel and vegetable broth.
Main course. Saddle of lamb with ramson, caramelized shoulder of lamb and celeriac.
Petit Four. Arctic raspberry, meringue and honey. Sea buckthorn, cloudberry and liquorice. Lemon verbena, nuts and raspberry.

Kuvat: Eva Tordera Nuño.

Facebook Comments