G

Gastro Helsinki: Hyvä pössis ravintolassa syntyy välittämisestä ja henkilökunnan hyvinvoinnista

Suomen merkittävimmän ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuman Gastro-messujen teemana on Vastuu innoittaa. Gastro Helsinki 2020 nostaa esille vastuullisuusteemojen lisäksi myös innostumisen ja innostamisen merkityksen alan menestyksen ja vetovoiman kannalta.

SUOMEN 50 PARASTA RAVINTOLAA -KUMPPANUUSARTIKKELI TOPTASTEN JA GASTRO HELSINKI 2020 -MESSUJEN KANSSA.

Helsinkiläisen ravintola Kuun toimitusjohtaja Anders Löfman pohtii Gastro-messuilla keinoja kasvattaa sekä ravintola-alan kannattavuutta että työtyytyväisyyttä samanaikaisesti. Löfgrenin missiona on alan arvostuksen nostaminen työmarkkinoilla. Hänen mielestään johtajan tärkeimpänä tavoitteena tulisi olla kollektiivisen työylpeyden ja hyvän fiiliksen luominen työpaikalla.

Hyvän pössiksen asialla ovat myös Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia ja helsinkiläisen hotelli Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly puheenvuorossaan, jonka otsikkona on Hyvä pössis saa näkyä!

”Ravintoloiden, kahviloien ja majoitusyritysten asiakaspalvelussa työntekijöiden hyvinvointi heijastuu suoraan asiakkaisiin. Hyvä henki syntyy välittämisestä ja huolenpidosta. Kun työntekijä voi hyvin, hänen hyvänolon tunteensa välittyy asiakkaalle asti”, Sarkia korostaa.

Scandicin henkilöstöpäällikkö Emilia Sarkia muistuttaa, että henkilökunnan hyvinvointi heijastuu myös asiakkaisiin. Kuva: Scandic Hotels.

Hyvinvoiva henkilökunta on ravintolan suuri voimavara. Sarkia muistuttaa, että innostuneet tiimiläiset haluavat kehittää toimintaa ja ovat sitoutuneita yrityksen tavoitteisiin. Luottamukselliset henkilösuhteet ja hyvä vuorovaikutus edesauttavat työntekijöiden hyvinvointia ja innostumista.

”Silloin ihmiset ovat motivoituneita kehittämään oma osaamistaan ja ammattitaitoaan. Heidän halunsa ottaa ja kantaa vastuuta lisääntyy. Loppujen lopuksi jokainen meistä pystyy itse omalla toiminnallaan vaikuttamaan, minkälaiseksi kokonaisuus ja paikan henki muodostuu”, Sarkia pohtii.

Gastro Helsinki 2020 -messujen ohjelmaan kuuluu myös Suomen 50 parhaan ravintolan julkistaminen ja palkitseminen. Ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaisille ja vaikuttajille suunnatun ravintolaäänestyksen toteuttaa verkkomedia Viisi Tähteä pääkumppaninaan ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestykseen on kutsuttu tuhat suomalaista ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa. Äänestys päättyy sunnuntaina 23. helmikuuta. Tulokset julkistetaan heti Gastro-messujen ensimmäisenä päivänä eli keskiviikkona 11. maaliskuuta klo 11 alkaen.

Gastro Helsinki 2020 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.3.2020. Suomen merkittävin ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Messuille on maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä linkin takaa: gastro.messukeskus.com/info/.

 

 

Facebook Comments