J

Johan Kurkela valittiin Suomen Bocuse d’Or -edustajaksi

Helsinkiläinen kokki Johan Kurkela on Suomen edustaja maailman merkittävimmässä kokkikipailussa, Bocuse d’Orissa. Kurkelan tiimi peittosi kokeneiden kokkien, Ismo Sipeläisen ja Kristian Vuojärven, joukkueet Helsingissä keskiviikkona järjestetyssä karsintakilpailussa. Kurkelan joukkueeseen kuuluvat assistentti Aino Kasanen ja valmentaja Kalle Tanner.

Johan Kurkela, 24, on yksi Suomen lupaavimmista nuorista kokeista. Nuoresta iästään huolimatta Kurkela on kokenut kilpailija, sillä hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin ja kotimaisiin kokkikisoihin.

Bocuse d’Or -kilpailuissa Kurkela on ollut kaudella 2019–2020 Ismo Sipeläisen assistenttina ja edellisellä kaudella apuvalmentajana. Työkokemusta hänellä on useista arvostetuista suomalaisista ravintoloista.

Johan Kurkelan (kesk.) assistenttina Bocuse d’Or -kilpailussa kaudella 2022-23 toimii Aino Kasanen (vas.) ja valmentajana Kalle Tanner.

Kurkelan joukkue voitti karsinnat kokoamalla suorituksellaan 638 pistettä. Toiseksi kilpailuissa tuli Ismo Sipeläinen 569:llä ja kolmanneksi Kristian Vuojärvi 498 pisteellä.

“Karsinta oli korkeatasoinen. Voittaja erottui kovasta porukasta edukseen tasapainoisella, herkällä ja ehjällä kokonaisuudella. Jokainen kilpailija oli panostanut hyvin paljon näihin kilpailuihin, mistä olen hyvin tyytyväinen”, toteaa kilpailun päätuomari, Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Eero Vottonen.

Johan Kurkelan, Kalle Tannerin ja Ainon Kasasen harjoittelu kohti Euroopan-karsintoja varten alkaa heti. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Budapestissa, Unkarissa, 23.-24. maaliskuuta. Euroopan-karsinnasta 10 joukkuetta jatkaa kohti Ranskan Lyonissa 2023 käytävää finaalia.

Kuvat: Suomen Bocuse d’Or Akatemia.

Facebook Comments