T

Toimitusjohtaja Elina Ussa jättää Panimoliiton

Vuodesta 2010 lähtien Panimoliittoa luotsannut Elina Ussa siirtyy uusiin tehtäviin toukokuun alussa. Panimoliitto käynnistää välittömästi toimitusjohtajan rekrytoinnin.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton puheenjohtaja, Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho kiittää Elina Ussan panosta liiton johdossa. Ahon mukaan Ussan aikana Panimoliitosta on tullut aktiivinen osallistuja. Panimoalalla riittää haasteita ratkottavaksi tulevaisuudessakin.
”Ala on panostanut vastuullisuustyöhön muun muassa luomalla maan suosituimman vastuullisuuteen keskittyvän sivuston kohtuullisesti.fi. Lisäksi on aloitettu alkoholimainonnan ennakkotarkastus. Alkoholilain valmistelu oli vuosien työsarka, jonka lopputuloksessa elinkeinon tarpeet ja näkemykset myös huomioitiin”, Aho summaa.
Panimoteollisuus työllistää suoraan noin 1700 henkilöä. Koko arvoketjussa pellolta kuluttajalle työllistävä vaikutus on noin 26 000 henkilöä. Kotimaisella oluella on tärkeä työllistävä vaikutus koko arvoketjulle alkutuotannosta kauppaan ja ravintoloihin. Ala kerryttää valtion kassaan vuosittain yli 2 miljardia euroa.

CategoriesOlut

Facebook Comments