S

Sara La Fountain ryhtyi Arctic Blue Ginin kansainväliseksi lähettilääksi

Ruokakirjailija ja tv-kokki Sara La Fountain on Ilomantsissa valmistettavan Arctic Blue Ginin uusi kansainvälinen lähettiläs. La Fountainin ja Arctic Bluen yhteistyön lähtökohtina ovat suomalainen luonto ja raaka-aineet sekä niiden yhdistäminen cocktailien ja ruoan maailmaan.

Ginit ja väkevät alkoholijuomat ovat Sara La Fountainille uusi aluevaltaus. La Fountain kertoo arvostavansa Arctic Blue Ginin korkeaa laatua ja makua sekä yhteistyötä kansainvälisten cocktailmaailman huippujen ja tunnettujen keittiömestareiden kanssa.

Arctic Bluen tavoitteena on kehittää täydellinen gini cocktailien pohjaksi. Varsinkin klassikkococktaileissa käsityönä tislattava artesaanigini kohoaa arvoonsa. Cocktailien rinnalle nousee juomasekoitusten ja ruoan liitto, joka vielä hakee muotoaan kansainvälisten ruokatrendien kirjossa. Siinä Arctic Blue aikoo olla suomalainen edelläkävijä.

”On hienoa, että pääsen mukaan vauhdittamaan Arctic Blue Ginin kehitystyötä ja markkinointia. Cocktailit ovat lähellä sydäntäni ja tuotetta on todella kiva lähteä viemään maailmalle. Samalla pääsen pääsen tekemään töitä yhdessä upeiden baarimestareiden ja kokkien kanssa”, Sara La Fountain sanoo tislaamon tiedotteessa.

Suomalainen luonto, vuodenajat ja puhtaat raaka-aineet tuottavat maailmankansalaiselle jatkuvia inspiraatioita.

”Suomalainen luonto on kaunis, ja se henkii suurta harmoniaa ja valoa. Arctic Blue Ginillä on hieno tarina, joka perustuu metsään ja erityisesti itäsuomalaiseen mustikkaan. Mikä voisikaan olla antoisampi pohja lähteä kehittämään uusia juttuja yhdessä”, La Fountain perustelee.

Sara La Fountain on valmistunut kokiksi New Yorkin Culinary Institute of Americasta. La Fountain on julkaissut viisi ruokakirjaa, ja hänen tv-ohjelmiaan on esitetty lähes 150 maassa.

Mikko Spoof (vas.), Sara La Fountain ja Jaakko Sorsa aikovat nostaa Arctic Blue Ginin cocktailmaailman huipulle. Yhteistyö julkistettiin maanantaina Helsingissä. Kuva: Andres Teiss.

Arctic Blue tähtää globaalisti tunnetuksi brändiksi. Ginin maun takana ovat Honkongin arvostetuimpiin kokkeihin ja ravintoloitsijoihin kuuluva Jaakko Sorsa ja pohjoiskarjalainen tislaajamestari Asko Ryynänen.

”Meitä yhdistää Saran kanssa yhteinen arvopohja, jonka perustana ovat puhdas suomalaisen luonnon ohella aidot ja tuoreet maut sekä vankkumaton laadukkaiden juomien ja ruoan liitto. Sara on valovoimainen cocktail & dining -lähettiläs Arctic Blue Ginin matkalla johtavaksi ruoan ja cocktailit yhdistäväksi giniksi”, kertoo Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof.

Luvassa makukoulutusta ja reseptejä ammattilaisille sekä kotikokeille ja -baarimikoille.

Sara La Fountainin ja Jaakko Sorsan kädenjälki tulee näkymään sekä ravintola-alan ammattilaisten että kotikokkien ja -baarimikkojen kanssa tapahtuvassa koulutuksessa ja reseptiikan luomisessa, jossa mukana on suomalaisiin makuihin ja luontoon perustuva gini ja raaka-aineet.

”Arctic Blue Ginin taustahenkilöillä on kokemusta ruoan ja juomien yhdistämisestä, onhan meillä jokaisella Rotisseur-tausta. Uskon, että Jaakko Sorsan ja Sara La Fountainin yhteistyöstä syntyy vielä jotakin sellaista, josta Suomi tunnetaan nykyistä paremmin maailman kulinaristisella kartalla”, Spoof lupaa.

Sara La Fountainin ja Arctic Bluen yhteistyö julkistettiin maanantaina Sauce Forumin yhteydessä.

Kuvat: Andres Teiss.

Facebook Comments