P

Pienpanimot valmistivat ennätysmäärän olutta viime vuonna

Suomalaiset pienpanimot valmistivat olutta yhteensä 18 miljoonaa litraa vuonna 2016. Valviran tilaston mukaan määrä on 3,2 miljoonaa litraa eli lähes 22 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
Litramääräinen kasvu on syntynyt lähinnä suurimpien pienpanimoiden oluiden myynnin lisäyksestä.
”Viime vuosi oli meille erittäin hyvä. Kasvatimme olutmyyntiämme 2 miljoonalla litralla yhteensä yli 9 miljoonaan litraan. Uskon, että rikomme 10 miljoonan litran rajan tänä vuonna”,  Laitilan  Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka summaa.
Laitila valmistaa yhteenlaskettuna enemmän kuin puolet Suomen pienpanimoiden oluttuotannosta. Kun mukaan lasketaan vielä Nokian Panimo ja Saimaan Juomatehdas, näiden kolmen osuus on jopa yli 70 prosenttia.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka on tyytyväinen yhtiön olutmyynnin kasvuun. Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.

Kahden viime vuoden aikana Suomessa on aloittanut yli 30 uutta pienpanimoa. Valviran tilastot kertovat, että näiden uusien käsityöpanimoiden merkitys litramääräiseen kasvuun on ollut vain murto-osa eli puolisen miljoonaa litraa.
Suomessa toimii 79 pienpanimoa. Valvirassa on lupakäsittelyssä 8 uutta panimohanketta.  Vuonna 2016 luvan sai 22 uutta panimoa.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments