O

Olvin toimitusjohtaja vaihtuu – Lasse Aho jää eläkkeelle

Olvi Oyj:n hallitus on nimittänyt KTM Patrik Lundellin konsernin toimitusjohtajaksi vuoden 2023 alusta lukien. Lundell siirtyy Olville Starbucksilta. Nykyinen toimitusjohtaja, vuorineuvos Lasse Aho jää vuodenvaihteessa eläkkeelle. Aho on ollut Olvin toimitusjohtaja vuodesta 2004 lähtien.

Patrik Lundell, 47, siirtyy Olvin toimitusjohtajan tehtävään Starbucksin Euroopan, Afrikan ja Lähi-Idän toimintojen Channel Business Development -yksikön johtajan tehtävästä. Tätä ennen hän on työskennellyt useissa kansainvälisissä yrityksissä, muun muassa Unileverillä, PepsiCo’lla, Scottish & Newcastlella ja Hartwallilla.

”On hienoa, että saamme uudeksi toimitusjohtajaksi vahvaa kansainvälistä toimialaosaamista omaavan ja johtotehtävissään menestyneen henkilön. Patrik Lundellilla on erinomaiset edellytykset lähteä kehittämään Olvi-konsernin menestyksellistä tulevaisuutta”, sanoo Olvin hallituksen puheenjohtaja Pentti Hakkarainen yhtiön pörssitiedotteessa.

Lundell kertoo arvostavansa Olvia, jolla on vahvat kotimaiset juuret ja niistä lähtöisin luotua menestyvää kansainvälistä toimintaa.

”Olvin tuotebrändit ovat arvostettuja ja kehittyvät ajassa kuluttajien toiveita vastaaviksi. On ilo tulla mukaan luomaan positiivisia juomanautintoja suomalaisille ja kansainvälisesti”, Lundel kertoo.

Lasse Aho on johtanut Olvia vuodesta 2004 lähtien. Kuva: Olvi Oyj.

Lasse Aho aloitti Olvin toimitusjohtajana 18 vuotta sitten. Yhtiön toiminta on Ahon aikana kasvanut huomattavasti ja vakiintunut merkittävälle tasolle.

”Jään hyvillä mielin tehtävästä vaiheessa, kun yhtiön toiminta ja taloudellinen tilanne on toimintaympäristö huomioiden vakaa. Olen kiitollinen kaikesta siitä yhteistyöstä ja sitoutumisesta, jotka ovat mahdollistaneet menestymisemme kotimaassa ja kansainvälisesti vuosien ajan,” eläkkeelle siirtyvä Aho sanoo.

Lasse Aho on ollut Euroopan panimoliiton, Brewers of Europen, puheenjohtaja vuodesta 2020. Hän sai vuorineuvoksen arvonimen joulukuussa 2021.

Kuvat: Olvi Oyj.

Facebook Comments