R

Royal Ravintolat lähtee mukaan viinibisnekseen – ravintolakonserni ostaa osuuden Viinitiestä

Royal Ravintolat ostaa vähemmistöosuuden Suomen johtaviin viinien ja oluiden maahantuojiin kuuluvasta Viinitie Oy:stä. Viinitie on erikoistunut artesaaniviinien ja käsityöoluiden maahantuontiin. Yhtiöllä on maahantuontia noin 20 maasta.
Royal Ravintolat uskoo, että pienten viinitalojen tuotteiden maahantuonti antaa ravintoloille nykyistä paremman mahdollisuuden erottautua viinilistoillaan. Ravintolakonserni ei ole aiemmin osallistunut viinien maahantuontiin, vaan turvautunut laajaan viiniagentuurien verkostoon.
”Ravintola-asiakkaamme ovat kiinnostuneita viineistä ja valmiita kokeilemaan myös persoonallisempia vaihtoehtoja. Viinitien avulla pystymme tuomaan keskimääräistä pienempien ja laadukkaampien viinintekijöiden tuotteita ja vieläpä erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella”, sanoo Royal Ravintoloiden markkinointi- ja liiketoimintajohtaja Joonas Mäkilä.
Toni Immasen vuonna 2003 perustama Viinitie on on alkoholijuomien maahantuonnin lisäksi mukana kaupunkitapahtumissa. Yhtiön viiniauto on tuttu näky kesätapahtumissa.
Viiniten liikevaihto on 3,4 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 10 työntekijää. Immasen mukaan Royal Ravintoloiden kanssa tehty kauppa on seuraava askel Viinitien kehityksessä.
”Yhteistyö Royal Ravintoloiden kanssa avaa meille uusia kanavia tuoda viinejämme yhä useamman kuluttajan ulottuville. Uskomme yksilöllisten viinien tuomaan lisäarvoon, sillä artesaaniviinien tuottajilla on laadun lisäksi kerrottavanaan aito tarina, jonka haluamme välittää viinilasillisen mukana”, Immanen sanoo.

CategoriesOlut Viini

Facebook Comments