D

Diamond Beverages vahvisti kotimaisten oluiden salkkua – yhtiö juhlii samalla 20 vuoden taivaltaan

Parhaillaan 20-vuotisjuhliaan viettävä Diamond Beverages tukevoittaa kotimaisten käsityöoluiden valikoimaansa. Porilaisen Beer Hunter’sin ja Malmgårdin Panimon ohella yhtiöllä on nyt jakelusopimus lappilaisen Tornion Panimon kanssa.

Hollantilaissyntyinen Ronald de Waal perusti Diamond Beer Brewery Companyn vuonna 1998. Samalla de Waal aloitti ulkomaisten oluiden maahantuonnin Suomeen. Mies myös valmisti itse oluita kiertolaispanijana Belgiassa. De Waal myi yrityksensä vuonna 2008.

Kymmenessä vuodessa Diamond Beveragesista on kasvanut yksi suurimmista suomalaisista oluiden maahantuontiyhtiöistä, jonka tukevassa salkussa on myös virvoitusjuomia, siidereitä, viinejä ja väkeviä alkoholijuomia.

Diamond Beverages on ryhtynyt kasvattamaan pikkuhiljaa kotimaisten pienpanimo-oluiden tarjontaansa. Tornion Panimon kanssa solmitun edustus- ja jakelusopimuksen tarkoituksena on laajentaa lappilaisoluiden ravintolajakelua.

Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander uskoo, että uusi jakelusopimus parantaa lappilaisoluiden saatavuutta erityisesti Etelä-Suomessa. Kuva: Heikki Kähkönen.

Tornion Panimo toimii Lapin Kullan panimon tiloissa Tornionjoen rannalla. Panimo on tullut tunnetuksi rohkeasta markkinoinnista sekä alkuperäisellä, panimomestari Leo Andelinin vuoden 1964 kultamitalioluen reseptillä, valmistetusta Original Lagerista.

”Etsimme kumppania vahvistamaan ravintolajakeluamme erityisesti Etelä-Suomessa. Diamondin portfoliossa ei ole kanssamme suoraan kilpailevia tuotteita, mikä tekee heistä meille täydellisen kumppanin,” Tornion Panimon johtaja Kaj Kostiander kehuu yhteistyötä.

Useiden maahantuomiensa olutmerkkien lisäksi Diamond Beverages jakelee kotimaisten Beer Hunter’sin ja Malmgårdin Panimon oluita. Tunnetuimpia Diamondin edustamista kansainvälisistä craft-oluista ovat skotlantilainen Brewdog sekä amerikkalaiset Stone ja Rogue.

CategoriesYleinen

Facebook Comments