S

Storyville juhli synttäreitä jazzaten – mutta ilman politiikan kermaa

Eduskuntatalon kainalossa jo 25 vuotta toiminut Storyville on Suomen legendaarisin jazzkapakka. Perjantaina oli juhlien vuoro. Kansanedustajia ei synttäreillä näkynyt, aikakauslehtien julkkiksia sitäkin enemmän.
Vuonna 1993 avattu Storyville on yksi suomalaisen elävän musiikin kulmakivistä. Ravintoloitsija Jorma Railonkoski sai ajatuksen omasta jazzklubista yli 30 vuotta sitten, jolloin hän järjesti jazziltoja omistamassaan Linnunrata-ravintolassa Espoon Tapiolassa.
”Minulle esiteltiin 1990-luvun alussa kellaritila Helsingin keskustassa Museokadun ja Aurorankadun kulmassa. Vanhaan hiilikellariin rakensimme Storyvillen”, Railonkoski muisteli pari vuotta sitten 80-vuotishaastattelussaan.
Amerikkalainen arvostettu jazzlehti DownBeat Magazine arvosti Storyvillen maailman 100 parhaan jazzklubin joukkoon ensimmäisen kerran vuonna 2003. Storyville on myös mukana pari viikkoa sitten julkistetulla DownBeatin tuoreimmalla World’s Top Jazz Venues -listalla.
Storyvillen alakerran klubin, katutason baarin sekä puistoterassin muodostaman kokonaisuuden ohjelmatarjonta on nykymittapuun mukaan valtaisa. Elävä musiikki soi useana iltana viikossa ja parhaimmillaan kuusi tuntia illassa.

Storyville viettää 25-vuotisjuhliaan koko viikonlopun. Kuva. Eeropekka Rislakki.

Ravintolan sijainti eduskuntatalon kupeessa ja legendaarisen Ostrobotnian nurkalla tuo ilta toisensa perään jazzmusiikin pariin ja viihteelle maan politiikan kermaa kansanedustajista ja johtavista virkamiehistä aina ministereihin saakka. Storyvillen terassin avajaiset toukokuussa ovat politiikan merkittävimpiä seurapiiritapahtumia.
Storyville ei olisi maineensa arvoinen, ellei sillä olisi tuhansia tarinoita ja salaisuuksia kerrottavinaan. Jazzravintolan 25-vuotisjuhlissa perjantaina oli paikalla tämän päivän viihdemaailman kasvoja, mutta kansanedustajat ja ministerit puuttuivat. Ovathan nyt meneillään poliitikkojen talvilomaviikot.
Storyvillen 25-vuotisjuhlissa musisoivat Gunhild Carling and Carling Family (SWE) ja Screamin’ Jay & The Bones (FIN).
Pöydät notkuivat Storyvillen syntymäpäivillä. Kuva: Eeropekka Rislakki.

CategoriesYleinen

Facebook Comments