A

Alina Laaksonen on Vuoden Baarimestari – edessä MM-kisat Kiinassa vuoden kuluttua

Vuoden Baarimestari 2018 -kilpailu ratkesi myöhään perjanta-iltana Helsingissä. Voiton vei turkulainen Alina Laaksonen. Hän edustaa Suomea kansainvälisen baarimestarijärjestön IBA:n MM-kisoissa Kiinassa ensi vuonna.

Alina Laaksonen työskentelee baarialan tarvikkeita maahntuovassa Mixtec Oy:ssä. Hän on myös Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerhon FBSK:n hallituksen jäsen sekä järjestön Turun osaston puheenjohtaja.

Vuoden Baarimestari -kisassa toiseksi sijoittui Leena Komulainen Jumpru Pubista Oulusta ja kolmanneksi Jani Kejonen Lady Moonista Helsingistä.

Kilpailun finaali oli lavalla kolmiosainen. Ensiksi finaalin tiensä selvittäneet kymmenen kilpailijaa tekivät uudelleen semifinaalijuomansa. Tästä pääsi jatkoon seitsenhenkinen joukko, joille tehtäväksi tuli rakentaa oma versionsa mojitosta.

Viimeisessä osassa viiden kilpailijan ryhmä sai eteensä salaperäisen mustan laatikon, jossa olivat cocktailtehtävän ainekset. Laatikossa oli kuohuviiniä, popcorn-siirappia, giniä ja rommia, joista kukin rakensi oman juomansa. Kilpailutehtävät arvosteli kansainvälinen tuomaristo, jossa oli jäseniä kotimaan ohella Virosta ja Ruotsista.

Kuvassa flairtending-kilpailun mitalikolmikko: Linards Grundmans (vas.), Miika Mehtiö ja Romans Kovalnejoks. Kuva: Anikó Lehtinen / FBSK.

Grand Cocktail Helsinki -tapahtumassa käytiin myös kuluttajia kiehtova flairtendingin eli baariakrobatian Baltic Flair Championship -kilpailu, jonka vei nimiinsä VIP-Bartendersin Miika Mehtiö Helsingistä. Muut palkintosijat menivät Latviaan. Toiseksi tuli Linards Grundmans ja kolmanneksi Romans Kovalnejoks.

Mehtiö on myös flairtendingin Suomen mestari ja edustaa Laaksosen ohella Suomea ensi vuonna IBA:n kansainvälisissä mestaruuskisoissa Kiinassa.

Pääkuvassa Vuoden Baarimestari 2018 -kilpailun mitalistikolmikko Leena Komulainen (vas.), Alina Laaksonen ja Jani Kejonen. Kuva: Anikó Lehtinen / FBSK.

CategoriesCocktailit

Facebook Comments