M

Mattias Åhman ja Ronny Malmberg veivät Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -tittelit

Mattias Åhman Ravintola Bhogasta Göteborgista on Vuoden kokki ja Ronny Malmberg Ravintola Farangista Helsingistä on Vuoden tarjoilija. Kilpailujen tulokset julkistettiin myöhään maanantai-iltana Peurungassa.
Kovatasoisessa Vuoden kokki 2017 -kilpailussa hopea ja pronssi menivät Helsinkiin. Toiseksi sijoittui Teemu Boman Ravintola Finnjävelistä ja kolmanneksi Ville Korhonen Ravintola Savoysta.
Vuoden Tarjoilija 2017 -finaalitaistossa helsinkiläisravintolat putsasivat palkintopöydän. Hopeaa otti Noora Sipilä Ravintola Murusta ja pronssille ylsi Heidi Martikainen Ravintola Solnasta. Parhaana assistenttina palkittiin Kozeen Shiwanin keittiössä avustanut Henri Oinas.

Vuoden kokki -kisan ratkaisi mieleenpainuva maku.

Kokkikisan finalistit valmistivat kaksi lämmintä pääruokaa 12 hengelle. Kilpailijat tekivät etukäteen suunniteltujen pääruokien lisäksi yllätystehtävän, jonka raaka-aineet paljastettiin vasta finaalin aattona.
Yllätystehtävän päätuomari, tämän vuoden Bocuse d’Or -edustaja, Eero Vottonen kertoo, että voittaja oli omaa luokkaansa.

Vuoden kokki 2017 Mattias Åhmanin osaaminen oli kisan parasta antia. Kuva: Emilia Kangasluoma.

”Annoksissa oli selkein makuprofiili ja ne olivat teknisesti onnistuneita. Pääraaka-ainetta, eli possua oli käytetty innovatiivisesti. Yllätystehtävä oli kaunis ja teknisesti vaativa kasvisannos”,  Vottonen perustelee.
Voittajan suoritus oli tasavarma ja mieleenpainuva. Kastikkeen paahdettu nahka toi hienon maun.
”Monet kilpailijoista olivat ensikertalaisia. He varmaankin yllättyivät kilpailutilanteen hektisyydestä”, ennakkotehtävän päätuomarina toiminut Matti Jämsén kertoo.

Vuoden Tarjoilija sai pöytävieraat viihtymään.

Vuoden Tarjoilija -kisa mittaa monipuolisesti kilpailijoiden teknisiä taitoja. Tärkein valintaperuste on kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden tuottaminen kutsuvieraille.
Finalistien tehtävänä oli valita Vuoden kokki -kilpailijan suunnittelemiin annoksiin sopivat juomat. He valmistivat myös alkucocktailit, tarjoilivat kahvit ja avecit sekä pitivät huolta pöytäseurueesta tuomareiden arvioidessa suorituksia.

Vuoden tarjoilija 2017 Ronny Malmberg teki laadukkaan tasaista ja tarkkaa työtä. Kuva: Emilia Kangasluoma.

”Voittaja Ronny Malmberg pystyi hienosti hallitsemaan palveluelämyksen. Tänä vuonna kilpailutehtävät olivat aikataulullisesti erityisen haastavia”, kertoo kilpailun päätuomari Petra Savolainen.
Viinin ja ruoan yhdistämisessä osaaminen erottui selkeästi.
”Tarjoilijat ovat selvästi perehtyneet yhdistelmien rakentamiseen. Myös sillä, miten valinnat perusteltiin asiakkaille, oli suuri merkitys”, Savolainen luonnehtii.
Vuoden kokki ja tarjoilija -kilpailujen finalistit yhteiskuvassa. Kuva: Emilia Kangasluoma.

CategoriesYleinen

Facebook Comments