Spis on kuin Helsingin ravintolanäyttämön parhaiten pidettyjä salaisuuksia vuodesta toiseen. Keskeisemmällä sijainnilla ravintola nauttisi aivan toisenlaista näkyvyyttä, mutta piilopaikkojakin tarvitaan.

Pieni ja piskuinen ravintola kuitenkin päräyttää. Spisin ruoka ja salin estetiikka ovat molemmat skandinaavisen pelkistettyjä sekä rosoisia. Katossa ilmastointia ei ole edes yritetty piilottaa ja lattialaudat todistavat ikää. Makua tämä ei haittaa. Jani Kinasen ravintoloitsemassa, brutaalibistron esteettisiä sääntöjä noudattavassa salissa on vain 18 asiakaspaikkaa, joten pöytävaraus on suositeltavaa.

Spisin ruoassa maistuvat pohjoiset sesongit sekä huima tekninen osaaminen ja asenne. Kyseessä on intiimi ja leikkisä huippuravintola. Ravintola tarjoaa neljän, kuuden tai kymmenen ruokalajin menuja, joissa on mahdollista valita kasvis- tai lihavaihtoehto.

Usein lähellä tuotetut kasvikset painottuvat lautasella, mutta sitä ei edes huomaa kerroksellisten tai puhtaiden sekä yllätyksellisten makujen takia. Keittiömestari Pauli Hakala uudistaa pohjoismaista keittiötä kasvisten kekseliäällä käytöllä. Myös herkkyydellä on sijansa sisustuksen brutaaliuden ja suoraviivaisuuden kontrastina. Spisin tyyli on täysin oma, mutta kulinaristien eduksi.

Ravintolan nimi Spis tulee ruotsin kielen sanasta, joka tarkoittaa syödä. Nimi kuvastaa ravintolan yksinkertaista ja rentoa tunnelmaa, jossa ruoka ja juomat ovat keskiössä.

Äänestäjiltä
”Piilotettu helmi, jossa on sydämellinen meininki. Piskuisen ravintolan tunnelma on intiimi ja kotoinen olematta ahdas. Täällä loistavat sekä kotimaiset että pohjoismaiset raaka-aineet. Pauli kokkaa juuri sitä, mitä intohimollaan ja ammattitaidollaan parhaiten osaa, ja Jani tarjoilee mitä upeimpia viinejä, jotka sopivat täydellisesti ruokiin.”

Kuva: Spis.

Spis
Kasarmikatu 26, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments