Tampereen paraatipaikalla, heti rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Ravinteli Bertha tarjoaa keittiön luovaan otteeseen perustuvaa kolmen ruokalajin kokonaisuutta, joka korostaa raaka-aineiden laatua. Tarjolla on yllättävää, mutta taidolla tehtyä, selkeän makuista ruokaa ja tunnistettavia raaka-aineita, siivitettynä huikeilla liemillä, sooseilla ja kastikkeilla.

Kiitosta ja kehuja Bertha saa erityisesti raaka-aineiden käytöstä sekä hävikin minimoinnin herkullisesta toteutuksesta. Lautaselle ei ilmesty esimerkiksi pelkkää sisäfileetä, vaan ruhon sekä muiden raaka-aineiden eri osia hyödynnetään kekseliäästi.

Berthan ruokafilosofian motto voisi olla: ”Paluu perinteiseen modernilla otteella.”

Kunkin annoksen kohdalla on luvassa ilotulitusta sekä ulkonäön että maun osalta. Ruoat ja reseptit eivät ole maasidonnaisia, vaan annokset vaihtuvat sesongin ja parhaiden raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti. Kolmen ruokalajin illallinen maksaa Berthassa 58 €, ja kokonaisuutta voi lisäksi täydentää vaikkapa välijuustolla. Bertha on palannut juurilleen, eli À la carte -ajatteluun nojaavaan listaan, jossa asiakas valitsee muutamasta vaihtoehdosta itselleen mieluisat annokset

Velipoikaravintolansa Huberin tapaan Bertha panostaa laadukkaisiin, kotimaisiin lihoihin, sekä mahdollisuuksien mukaan kausi- ja lähituotteisiin. Menusta on toki aina saatavilla myös kasvisversio.

Vuonna 2010 perustettu Bertha on muotoutunut sisustukseltaan pelkistetyksi ja pöydät ovat eurooppalaisittain lähekkäin. Ei valkoisia pöytäliinoja, vaan rentoa ja kujeilevaa meininkiä. Yleisilme on rauhallisen harmoninen: tummanharmaat laattalattiat saavat seurakseen puun sävyjä sekä luonnonvalkoisia yksityiskohtia.

Palvelu on ripeää, iloista, asiantuntevaa sekä henkilökohtaista. Jatkuvasta koulutuksesta huolimatta henkilökunnan jäsenet saavat olla persoonia.

Salin hengetär Juulia Eloranta kaataa lasiin ruoan rinnalle mainioita viinejä – yhdistelmiä, joista jää tunnejälki kivasta. Tarjolla on laaja kattaus laseittain saatavilla olevia, huippulaatuisia eurooppalaisia viinejä. Juomien vivahteita on mietitty huolella yhteensopiviksi ruokien makumaailmojen kanssa.

Veljekset Ponteva eli Mika Roito ja Pekka Salmela ovat myös lihaan keskittyvän Ravinteli Huberin takana, joka on 50 Parasta Ravintolaa -listan vakioravintola. Huberin hiiligrilliopit on integroitu myös Berthan keittiöön. Savu on mauste.

Roito/Salmela -visioiden päivittäisestä toteutumisesta Berthan piisissä vastaavat kekseliäät Henrik Heiskanen ja Jaakko Nurmi.

Viimeisin Ponteva-avaus on Haarlan palatsin alakertaan viime vuonna avattu Ravinteli Haarla.

Kuva: Ravinteli Bertha.

Äänestäjiltä
”Säilyttänyt vuodesta toiseen tasonsa. Ruoan taso on pysynyt kovana ja palvelu saa erikoismaininnan persoonallisuudesta ja asiantuntevuudesta. Loistava palvelu, yksinkertainen, mutta luova ruoka sekä ammattitaitoinen keittiö on aina mainio. Ei jätä kylmäksi koskaan. Maukas, huoliteltu ja varma valinta Tampereella.”

Ravinteli Bertha
Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments