”Ruokaa, juomaa, discofiilistä” on Eloisan motto ja kristalloitu kolmiyhteys. Me, jotka lankeamme tähän taikapiiriin, olemme eloistelijoita. Bistro Eloisaa on kuvailtu hulvattomaksi ja juuri laskeutuneeksi supertähdeksi Tampereen ravintolataivaalla – parasta, mitä kaupungissa on tapahtunut alalla 10 vuoteen.

Bistro Eloisa sijaitsee kuulun Laternan talon kivijalassa, jonka moni muistaa Deli 1909 & Wine Barin sijaintina. Viinibaari sai mennä ja Ville Koho ideoi paikalle yhdessä viinibaarin omistajien Anu ja Sami Lappalaisen kanssa uuden bistrokonseptin, joka nostaa ruoan merkityksen viinien rinnalle. Villen puoliso Janina Koho on vahvasti mukana, joten perheinä mennään.

Eloisa on selkeä brutaalibistro sisustuksen mukaisesti ja ruokaakin kuvaillaan brutaaliksi. Eloisa edustaa fun diningia, joka yhdistää hauskan, mutta nautinnollisen ruokailukokemuksen ja viihtyisän ilmapiirin mukavan boheemissa ravintolatilassa.

Viinit ovat eurooppalaisilta pieniltä tuottajilta, mukana on myös natuja, petnateja sekä oransseja. Tarjolla on myös vermuttia hanasta. Annokset ovat eurooppalaisia bistroklassikoita, ja koska Kööpenhamina on tiennäyttäjä, myös pohjoisia annoksia on mukana. Menu vaihtuu säännöllisen epäsäännöllisesti.

Ville Koho on aiemmin työskennellyt Tanskassa kovan tason paikoissa kuten 108:ssa sekä Helsingissä Shelterissä, Emossa ja Grönissä. Erityisesti Tanskasta on tuliaisena rennon ja hauskan herkuttelun idea sekä rennon, mutta huomioivan palvelun korostuminen ilmapiirin luojana.

Entä se disco? Katossa roikkuu valosäteitään sinkoava peilipallo. Soittolistalla on 1970–1990-lukujen discoa, mutta myös millenium-elektroa ja -housea. Runkona on Janina ja Ville Kohon häiden soittolista, joka on kasvanut osaksi Eloisan hyvän elämän rakkaudellista tunnelmaa.

Kuva Bistro Eloisa.

Äänestäjiltä
”Paras ja uniikein kokemus pitkään aikaan. Tarjolla on taajaan vaihtuvia, mutkattomaan bistrotekemiseen pohjaavia, mainioita pikkuannoksia sekä tyytyväiseksi tekevä viinivalikoima. Letkeä, mutta hyvin huomaavainen palvelu tuo oman säväyksensä. Discopallo sekä -musiikki patinoituneessa, klassisessa viinibaaritilassa iskevät kuin häkä.”

Bistro Eloisa

Puutarhakatu 11, 33210 Tampere
Verkossa

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments