Sympaattinen Kuurna on vaikuttanut Helsingin ravintolakartalla jo vuodesta 2005 lähtien ja se toi kokkivetoisen, matalan kynnyksen bistroajattelun mukanaan. Helsingin Kruununhaassa sijaitseva Kuurna oli romanttinen brutal bistro jo ennen käsitettä, jossa karu ja riisuttu sisustus, mutta hyvät raaka-aineet, käsityö, oivaltava ja herkullinen ruoka kohtaavat mainiolla hinta-laatu -suhteella.

Ruoissa on rohkeutta ja makumaailmassa on ronskia kekseliäisyyttä, joilla pohjoismais-eurooppalainen pohja pysyy alati kiinnostavana. Ravintolan ruokalista vaihtuu kolmen viikon välein ja sisältää kolme alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kolme jälkiruokaa sekä klassikkoannoksia kuten tartar-pihvin ja pippuripihvin, jota monet vannovat Stadin parhaaksi.

Kuurnan viinitarjonta venyy klassisista naturaaleihin, joiden takana ovat sekä sosiaalisesti että ekologisesti kestäviä tuottajia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että on ilo löytää herkkuja viinilistalta ja klassikoita ruokalistalta.

Kuurnan uusi tuleminen tapahtui, kun ravintolassa jo työskennelleet keittiömestari Tom Hansen ja salista vastannut Laura Styyra ostivat työpaikkansa omaksi, ja sen jälkeen Kuurna on ollut monien mielestä parempi kuin koskaan. Tom ja Laura ovat tehneet pitkäjänteisellä työllä hyvästä bistrosta lähes täydellisen.

Rakkaus tekemiseen välittyy tunnelman aitoutena asiakkaalle, jopa romanttisuutena. Asiat tehdään niin, että asiakas palaa aina takaisin. Kuurna on kuin kaupungin kodikkain kolo, jonka miljööseen voi käpertyä vuodenajasta, tilanteesta ja fiiliksestä riippumatta.

Äänestäjiltä
”Modernisti klassinen kortteliravintola, jonka sympaattinen viehätys ei laimene. Lyhyt menu on taidolla rakennettu, palvelu on aina sydämellistä ja miljöö ihanan intiimi. Klassiseen ruoanlaittoon nojaava ruoka ilahduttaa raikkaudellaan. Johdonmukainen, tinkimätön, verevä ja aina ajassa. Aito, syvällinen ja kepeä. Kuurnasta lähtee aina hymyillen.”

Kuva: Kuurna / Vessi Hämäläinen.

Kuurna
Meritullinkatu 6, 00170 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments