Kun patissier-keittömestari Teemu Aura, viinimies Antti Paasonen ja Porvoo-ilmiöstä tutuksi tullut ravintoloitsija Riku Stenros avasivat vuonna 2020 illallisravintolan sekä kattobaarin Vallilan Konepaja-alueelle The Folks Hotel Konepajan yhteyteen, tiedettiin, että nyt osuu ja tapahtuu.

Ravintola kantaa nimeä Albina. Kivijalassa, sisäpihalla sijaitseva 100-paikkainen Albina on välittömän ilmapiirin illallis- ja kortteliravintola. Pohjoismaisesta keittiöstä ja New Yorkin sekä Pariisin bistroista ja rouheudesta innoittunut Albina luottaa korkeaan laatuun, matalaan kynnykseen, kestävään kehitykseen sekä raaka-ainelähtöisyyteen paikallisuutta kunnioittaen. Iltojen lisäksi tarjolla on aamiainen ja viikonloppuisin brunssi.

Viinibaarin listalle on päätynyt pääosin eurooppalaisten viljelijätuottajien ns. suunmukaisia viinejä natuista klassikoihin ja cocktailit ovat artesaaniasenteella tehtyjä. Mukana on myös pienpanimoiden olutparhaimmistoa.

Alexis-kattobaarin remontti valmistunee kevääksi ja tarjoaa 140-paikkaisen aurinkoterassin. Jos kesä suo, urbaanit kattobileet käynnistyvät, kun DJ:t pitävät tunnelmaa korkealla.

Äänestäjiltä
Pelkkä ruoka ei tee ravintolaa. Tarvitaan myös osaava henkilökunta, kiinnostavat viinit ja muita yhtä hyvin viihtyviä asiakkaita. Ruoka on joka käynnillä täydellistä, palvelu on persoonallisen rentoa ja asiantuntevaa. Haukikvenelli ja tartar ovat upeita elämyksiä.”

Kuva: Albina.

Albina
Aleksis Kiven katu 23, 15100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments