Ravintola Kajo hakee illan viimeisen auringonsäteen hetkeä – kajoa – ja yhdessäolon merkityksellisyyttä, jonka toivoisi jatkuvan ikuisesti. Tulta, savua, tarinoita, lähiruokaa ja luontoa lautasella.

Tampereella eri ravintoloissa aiemmin työskennelleet keittiömestarit Veli-Matti Lampinen ja salin henki Marko Simunaniemi avasivat neljä kevättä sitten itsensä näköisen ravintolan samalle kadulle ravinteli Berthan ja C:n kanssa. Fine dining -naapuruus velvoittaa.

Oma tyyli löytyi vahvan läsnäolon, Suomen luonnon, villiyrttien, sesongin raaka-aineiden, metsäisten makujen ja tuoksujen sekä tekniikkaleikittelyn törmäyttämisessä Lykoudisin välimerellisiin ja kreikkalaisiin juuriin. Mutta sittemmin suomalaisuuden luontosuhde on alkanut määrittää kaikkea. Myös hiiligrilli kuuluu asiaan, jonka tulella ja savulla maustetaan, jos ei aina kypsennetäkään.

 Oodi luonnolle -menukokonaisuus rakentuu kunkin hetken ja sesongin parhaiden, saatavilla olevien ja paikallisten raaka-aineiden ympärille. Tuloksena on luonnonläheistä, uniikkia, rohkeata, hauskaa ja muistijäljen jättävää ruokaa, joka yhdistyy mainioihin, puhtaiden makujen viineihin sekä luontevaan, lämpimään ja rentoon palveluun.

Suositusjuomissa on paitsi viinejä, myös annosten raaka-aineita hyödyntäviä itsetehtyjä juomia, sakea taikka ravintoloitsijoiden viereisessä Villit ja Viinit – viinibaarissa ja koelaboratoriossa kehiteltyjä cocktaileja ja mocktaileja.

Äänestäjiltä
Tässä päivitetään rohkean persoonallisesti modernin, tasokkaan ravintolan ideaa ja pohjoismaista keittiötä ilman dogmaa, teennäisyyttä ja kuppikuntalaisuutta. Visio ja toteutus kohtaavat, ja uskalletaan astua laatikon ulkopuolelle. Touhu pysyy silti rentona ja leikkisänä.”

Kuva: Kajo.

Kajo
Rautatienkatu 12, 33100 Tampere
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments