Latitude 25 Omakase on keskustelun herättäjä, sillä siihen suhtaudutaan kaksijakoisesti: se saa hurjaa ylistystä, mutta toisaalta tiukat tietäjät kritisoivat sitä Edomae-sushien eli nigirityyliä edeltävän tokiolaisen tyylin oikomisesta. Yhtä kaikki, suosio on taattu ja ravintola on varattu kuukausiksi eteenpäin.

Omakasen ravintolasta tekee se, että ateria nautitaan kokin työpisteen ympärille kaareutuvan baaritiskin äärellä. Kaikki on kokin käsissä, mitä saat eteesi (= omakase, ”jätän asian teidän huoleksenne” / ”jätän asian hoitamisen sinulle”). Siksi Chef’s Choice on kaksituntinen kalamatka, sillä annoksia settiin kuuluu parikymmentä, jotka valmistuvat 14 eri merenelävästä. Huom! Latitude 25:n wasabi on aitoa eikä värjättyä piparjuurta kuten Suomessa yleensä.
Suuren asiakaspaineen takia Latitude 25 Omakase on avannut simppelimmän sushibaarin Gari by Latituden.

Äänestäjiltä
”Rohkea ja omaperäinen konsepti Helsingissä. Japanilaista ruokaa ei ole nostettu Suomessa aikaisemmin tälle tasolle. Jokainen suupala vie maistelijan Tokion kaduille ja meri on läsnä koko maistelumenun läpi. Menu on maukkaampi kuin Tukholman Michelin-aateloidussa ravintolassa ja palvelu on henkilökohtaisempaa.”

2021 –
2020 –

Latitude 25 Omakase
Korkeavuorenkatu 47, 00130 Helsinki

Verkossa 
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments