“Punkaharju puhtaasti paras” oli matkailuslogan 70-luvulla. Tänään kansallismaisema antaa paljon lupauksia siitä myös lautasella. Hotelli Punkaharjun ravintola ja keittiö ovat kovalla työllä ja innovatiivisuudella nostaneet matkailupitäjän Suomen gastronomiselle kartalle, ja nyt myös ensimmäistä kertaa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listalle.

Ravintolan keittiön teemana on Luonto lautasella. Hotellin oma yrttitarha, metsien villiyrtit sekä ennen kaikkea sienet ja lähiseudun kalat ovat ruokatuotteen ytimessä.

Keittön suuria linjoja Porvoosta käsin ohjaileva keittiöpäällikkö Mikko Lahtinen ja nuoret kokit, keittiömestari Pyry Nykänen ja Markus Hopia sekä salihenkilökunta Max Kallisen johdolla pyrkivät pitämään paikallisuudesta kiinni niin tiukasti kuin mahdollista.

Kaiken tarjonnan keskiössä on kuitenkin innovatiivinen ja säteilevä hotellin emäntä, Punkaharjun sienikuningatar Saimi Hoyer, jonka valtava sieni-innostus ja -asiantuntemus on kansainvälisestikin ainutlaatuista. Saimin ja biologi Jarkko Korhosen sieni- ja yrttiviikonloput vetävät sadoittain väkeä kansallismaisemaan eri vuodenaikoina.

Äänestäjiltä
”Ainutlaatuinen! Metsän ja järviluonnon maut ja gastronomista osaamista historiallisessa miljöössä. Sienet, kalat, marjat ja kaikki muut kotimaan kalleudet kekseliäästi valmistettuina ja kauniisti aseteltuina lautasella samalla, kun ympärillä aukeaa kappale kauneinta Suomea. Sienet ja uuttera Saimi vahvasti mukana.”

2021 – (70)
2020 –

Hotelli Punkaharju
Punkaharjun Harjutie 596, 58450 Punkaharju
Verkossa 
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments