Posion kirkolta 10 kilometrin päässä Lauhkealla sijaitseva ravintola Tapio on ottanut mittaa etelän ykkösravintoloista jo muutaman vuoden ajan. Suomalaisenglantilainen pariskunta Johanna Mourujärvi (sali) ja Connor Laybourne (keittiö) ovat työskennelleet Michelin-tähtiravintoloissa Englannissa ja Ranskassa. Viimein syntyi ajatus irtautua Johannan kotiseudulle vähemmän suorittavaan työhön, mutta ainutlaatuisten raaka-aineiden äärelle.

Tapio on panteistisen muinaisuskon metsänhaltija ja ravintola onkin paluu kuin metsästys- ja keräilykulttuuriin. Paikalliset raaka-aineet kuten marjat, tatit, puikula, matsutake, rautu, hauku, poro, hirvi, juustot, villiyrtit jne. ovat korpikeittiön keskiössä. Ravintolassa yhdistyvät luonnon ja raaka-aineen kunnioitus sekä kunnianhimoinen kokkailu molekyylikeittiön välineistöön asti. Viinit ovat biodynaamisia tai naturaaleja, oluet pienpanimoiden harjoittamaa luontoyhteyttä.

Tapio sijaitsee ranskalaisen pariskunnan Catherinen Nozais Chevillardin ja Thierry Chevillardin vetämän hotellin Naali Lodgen naapurissa, joten Tapio tarjoilee myös hotelliaamiaiset. Lähellä ovat Pentikin keramiikkapaja sekä Livojärvi, jota kutsutaan Lapin Rivieraksi. Pöydän Tapioon saa vain varauksella.

Äänestäjiltä
“Tunnelma keskellä metsää on jotakin sellaista, jota on vaikea löytää muualta Suomesta. Yksityiskohdiltaan huippuunsa hiotusta ruoasta näkee, maistaa ja tunnistaa keittiön raudanlujan ammattitaidon. Ruoka on tähtiluokkaa ja palvelu huippuluokkaa. Upea elämys keskellä ei mitään. Jokaisen matkakilometrin väärti.”

2021 (20)
2020 (14)

Tapio
Saarisiulantie 16, 97900 Posio

Verkossa 
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments