Nyt ollaan kultin äärellä Helsingin hipsterikeskittymässä, Kalliossa.
Rockmuusikon taustan omaava leipuri-kokki Kare Karhu on noussut rosoista ja suoraa tekemistä arvostavien keittiöammattilaisten sekä kadonneita klassikkoruokia haikailevien herkkusuiden valonkantajaksi. Karhu kurkkaa yhdessä Julia Juvosen kanssa niin Suomeen, Venäjälle kuin Ranskaankin.

Raaka-aineet ja niiden käsittely tuovat esiin sen, mitä erikoisuuksia saparosta kärsään-Suomi kehitti niukkuuden aikana ja mitä se voisi jälleen olla runsauden keskellä. Raaka-aineiksi kelpaavat niin päät, sorkat, veri, luuydin kuin sisäelimet – muun tavanomaiseksi laskettavan kuten riistan lisäksi.

Konservatiiviksi itseään kuvaileva Karhu ei piittaa trendeistä, joita tulee ja menee. Kare Karhu luo antitrendit ja keskustelun aiheet itse. Vaikka Karhu edustaa ronskia perinnetyyliä ajalta, jolloin isoisä öljylampun osti vasta perustettuun Kämpiin, keittäminen tapahtuu kaikkien klassisen ja nykykeittiön sääntöjen mukaisesti. Lopputulos on hetkittäin pysäyttävä ja makunystyrät räjäyttävä.

Mikään ei ole vierasta: ostereita lounaalla, sisäelimiä illalla, seitsemän ruokalajin humppaillallisia ja legendaarisen hyvät aamiaiset.

Salin sisustus noudattaa brutal bistron karua kodikkuutta. Karen eri teemojen määrittämää ruokaa ja elävää musiikkia yhdistävä CluB GriBiche on gastronomisen kultin maineessa – onnellinen on se, joka saa paikan näihin satunnaisesti järjestettäviin pitoihin, joissa on yleensä mukana myös vieraileva, omaääninen kokkiveteraani tai pari, sekä esiintyvä artisti kuten Viktor Klimenko.

Äänestäjiltä:
“Wanhaa klassista tekniikkaa lautasella niin autenttisena kuin se on enää mahdollista. Ronskia ja juurevaa ruokaa hienostelemattomalla old school -tyylillä. Rouhea paikka, joka ei välitä paskaakaan, mitä muut ajattelevat. Tämä jengi ei väistele. Kare Karhu tiimeineen tekee sitä, mitä muut eivät uskalla.”

2021 /29)
2020 (29)

Gastro Cafe Kallio
Fleminginkatu 7, 00530 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments