Vuoden kokit, pitkään Göteborgissa vaikuttanut Mattias Åhman ja Ahvenanmaan voimakokki Michael Björklund sekä Helsingistä tuttu Simon Selin avasivat Vaasassa Fiskets Husin, jonka yhteydessä on ravintola Hejm. Salista vastaa Anna Lundberg. Hulppea rakennus nousi pari vuotta sitten Vaasan Kalarantaan.

Hejm on dream team -nelikon pyörittämä, Pohjanmaasta sekä rannikkoruotsalaisuudesta ja pohjoismaisesta tyylistä innoittunut ravintola ja baari. Hejm on tyylikäs kokonaisuus, miljöö on upea, tunnelma rento. Avokeittiön sydämessä on taidokkaasti käytetty grilli. Tuloksena on rentoa, modernia ja persoonallista husmanskostia.

Oivaltavien viinien lisäksi tarjolla on kekseliäitä, itse tehtyjä alkoholittomia juomia ja mocktaileja.

Fisket Husissa on myös kala- ja lihakauppa Köttdisken, jota vetää Isabella Asplund. Lisäksi Pohjanmaan kalastajayhdistys on avannut rakennukseen toimiston ja tiedotuspisteen, josta saa tietoa kaloista sekä kalastuksesta.

Vastaava konsepti toimii Norjan Bergenissä ja se on noussut Norjan yhdeksi suosituimmista matkailukohteista. Fiskets Hus ja Hejm voivat tehdä saman Suomessa.

Äänestäjiltä
”Loistavat saariston ja rannikon maut. Innovatiivinen pohjoismainen ruoka. Vahvoja makuja lautasella. Hienoa paikallista raaka-aineiden arvostusta. Rento ja laadukas, loppuun asti viritetyt annokset. Iloinen yllätys, upea miljöö ja nuorekas palvelu. Easy feeling. Hejm teki Vaasasta viimeinkin ravintolakaupungin.”

2021 (45)
2020 –

Hejm
Sininen tie 1 B, 65100 Vaasa
Verkossa 
Facebook

Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments