Turun ylpeyden, Kaskis-ravintolan spin-off -idea Kakolanruusu on ehtinyt itsenäistyä persoonallisten ravintolaympäristöjen ja -kokemusten kärkeen.

Vanhan, historiallisen ja pahamaineisen, entisen Kakolan vankilan tiloissa (ja pihaterassilla) toimiva ravintola saa vauhtinsa sesongeista ja lähialueen raaka-aineista sekä pohjoisesta keittämisen tyylistä avotuligrilleineen, jota todellakin osataan käyttää. Näkemys ja romuluisen fiini toteutus hoitavat homman kotiin.

Jos Kakolanruusu on Kaskiksen pikkuveli, maut ovat kuitenkin isoja. Jälki on fiininrosoista, brutaalia ja rouheaa, mutta maut ovat syviä ja leveitä, joita oivaltavat viinit ja cocktailit sekä naapurissa toimivan Kakola Brewingin käsityöläisoluet tukevat. Annokset on suunniteltu jaettaviksi.

Kakolanruusuun menosta voi tehdä ohjelmanumeron joko kiipeämällä mäelle portaita pitkin tai turvautumalla kiskoköysihissiin, funikulaariin, jota myös jumikulaariksi kutsutaan, ainaisten toimimattomuuskohtausten vuoksi. Palkinto kuitenkin odottaa ylhäällä.

Äänestäjiltä
”Yksi upeimmista ravintolatiloista koko maassa. Aivan mielettömän hyvää ruokaa. Laadukas, kekseliäs ja yllätyksellinen, mutta lähestyttävä. Matkalla klassikoksi. Rentous on saatu täysin uudelle tasolle. Turun ammattitaitoisin salihenkilökunta. Kakolanruusu tekee mitä huvittaa eikä tylsää ole tarjolla koskaan.”

2021 (28)
2020 (27)

Kakolanruusu
Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku
Verkossa 
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments