Vuoden ruokamatkailupalkinnon ja Suomen Gastronomien seuran Vuoden Ravintola -tittelin saanut Aanaar sijaitsee hotelli Kultahovin kyljessä, Juutuanjoen alimman kosken partaalla Inarissa. Hotelli on perustettu jo vuonna 1937 ja Nikulan suku on johtanut toimintaa kahden sukupolven ajan. Nyt vuorossa ovat sisarukset, hotellia pyörittävä Kaisu Nikula ja Aanaar-ravintolasta vastaava keittiömestari Heikki Nikula.

Suomen pohjoisimman fine dining -ravintolan sijainti on Aanaarin voitto: raaka-aineet ja modernisoidut perinneruoat ovat inarinsaamelaisia. Lautaselle tuodaan käytännössä kaikki, mikä kasvaa Lapissa ja sopii ihmiselle. Raaka-aineiden haku ulottuu Jäämerelle saakka. Ehdoton klassikko on poronkäristys, joka on ollut listalla yli 80 vuotta. Unohtakaa skandikeittiö, Aanaarissa maistuu maailmanluokan Lappi puhtaimmillaan, jota kannattaa käydä maistamassa vaikka kuinka etelästä.

Äänestäjiltä
“Joka kerralla mahtava paikka, jossa on tunnelmallinen, intiimi ja rauhallinen miljöö upean koskimaiseman vieressä. Loistava ja innovatiivinen Lapin raaka-aineita käyttävä keittiö. Saamelaisuus näkyy sekä ruokalistalla että sisustuksessa tyylikkäästi, ei niin, että sillä ratsastettaisiin. Palvelu on poikkeuksellisen luontevaa.”

2021 (24)
2020 (23)

Aanaar
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Verkossa 
Facebook 

CategoriesYleinen

Facebook Comments