Katajanokan vanhoissa, tiilisissä rantamakasiineissa sijaitseva tunnelmallinen Nokka oli ensimmäinen ravintola Helsingissä, jonka kärki oli leimallisesti lähiruoka, sesongit ja kotimaisten pienten tuottajien raaka-aineet. Elettiin vuosia 2004- 2005. Nokka on yhä suomalaisen ruoan ja juoman näköalapaikka sekä kirkkain puolestapuhuja: “Forest to Table”! Nokka on lajityyppinsä instituutio ja semiklassikko.

Keittiömestari-ravintoloitsija Ari Ruoho on vastannut keittiöstä ja kehittänyt toimintaa samoilla jäljillä vuodesta 2010 lähtien; aina varmasti, usein upeasti ja ravintola elää parhaillaan pohjoisten raaka-aineiden juhlaa. Ari Ruoho kalastaa ja metsästää itse, ja usein lautasilla oleva peura, kauris ja hirvi sekä linnut ovat perua hänen retkiltään. Ravintolalla on oma kalastaja.

Nokka kutsuu luottotuottajiaan VIP-nimikkeellä (Very Important Producer), ja se järjestää omia maatilatoritapahtumia. Terhi Vitikan johtama sali kertoo pohjoisista raaka-aineista omistautuneena. Viinien ja oluiden ohessa tarjolla on myös suomalaisten marjaviinien ja tisleiden parhaimmistoa. Tietenkin rypäleviinilistakin on sovitettu annoksiin, jos asiakkaan kantti pettää variksenmarjaviinin kohdalla.

Äänestäjiltä
”Suomalaisen ruokakulttuurin ja raaka-aineiden vaalija ja edistäjä. Sesongin mukaan villinä kasvanutta kalaa, riistaa, yrttejä ja marjoja yhdistettynä vastuullisesti kasvatettuihin pientuottajien raaka-aineisiin. On saavuttanut klassikkoaseman ja syventää suhdetta suomalaiseen ruokaan ja kestävään kehitykseen.”

2021 (38)
2020 (26)

Nokka
Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki
Verkossa
Facebook 
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments