Hävikkivapaa, zero waste -ravintola Nollalla on mahdollisuus saada aikaiseksi jotain ainutlaatuista pyrkimällä hävikin poistamiseen. Ravintolalla on selvä ideologia, joka on mukana kaikessa tekemisessä ilman toitottamista ja tuputtamista.
Gastronomian ja filosofian yhdistävä ääni on kuulunut jo USA:ta ja Saksaa myöten, joissa nollalaiset ovat käyneet jakamassa ilosanomaansa. Nolla ei käperry kuitenkaan erinomaisuuteensa vaan se seuraa aikaa herkeämättä ja on verkostoitunut kansainvälisesti, mutta se ei imitoi vaan näyttää yhä suuntaa muille.

Nollan perustajat Carlos HenriquesLuka Balac ja Albert Franch saivat ajatuksen omasta ravintolasta, koska he turhautuivat aiemmissa työpaikoissaan ravintolajätteen määrään. Nolla on saavutettu summa yhteistyöstä tuottajien, suunnittelijoiden, insinöörien ja arkkitehtien kanssa. Nolla on onnistunut vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista sekä minimoimaan veden ja energiankulutuksen.

Nollan ruoka on kuitenkin herkullista ja yllättävää hyödyntämällä sesongin raaka-aineita yhteistyössä tuottajien kanssa. Ravintoloitsijoiden innostus ja sitoutuminen tekemiseen on ihailtavaa ja heidän taustansa maistuu annoksissa. Keittiössä on oma, erottuva tyyli, kastikkeet ja kala ovat aina huumaavan hyviä, “samoin ne sieninugetit”.

Henkilökunnan rooli on suurempi kuin monessa muussa paikassa ja tunnelma salissa on omaa luokkaansa. Nollan viinilistalla on pientuottajien luonnonmukaisia viinejä. Myös oluet ovat saaneet enemmän sijaa oman Mamu Brewing -mikropanimon myötä. Nollassa on myös baari. Myös Sunday roast on mahtikeksintö!

Lisäksi Nolla sai äänestäjiltä kategoriavoiton sarjassa Paras Innovatiivinen ravintola. Kategorian yhteistyökumppani on Wihuri Metro-tukku.

Nolla voitti myös kategorian Paras Olutlista.

Äänestäjiltä
”Tulevaisuuden visio on täällä jo nyt. Pioneeri, joka elää niin kuin opettaa. Nolla on näyttänyt, että arvojen mukaan toimiminen onnistuu ilman, että ruoan herkullisuudesta tai palvelun laadusta tarvitsee tinkiä.  Myös juomatuote on valittu ympäristöä kunnioittaen ja persoonallisena lisänä ovat oman panimon oluet.”

2021 (18)
2020 (19)

Nolla
Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments