Kun Finnjävel sulkeutui kahden vuoden toiminnan jälkeen projektilupauksen mukaisesti huhtikuussa 2018, kaikkia harmitti, sillä suomalaisten perinneruokien etsintä, reseptin purku ja uudelleen rakentaminen maistuviksi annoksiksi oli sekä hauskaa, mutta myös tärkeää herättelyä suomalaisen ruokakulttuurin vuosisataisiin ulottuvuuksiin.

Uudelleen avattu Finnjävel avautui Helsingin Taidehallin kylkeen. Salonki on fine dining -puoli, ja Sali toimii rennommalla otteella. Yhtä kaikki: gastronationalismi on voimissaan ja Finnjävelin tiimi osoittaa, että suomalaisessa ruokakulttuurissa ja sen juurissa on potentiaalia vaikka mihin. Onhan meillä neljä vuodenaikaa, pohjoinen ilmasto sekä loputtomasti alueellisia erikoisuuksia.

Äänestäjiltä:
“Hyväksi havaittu konsepti jatkuu uudessa ympäristössä. Suomen ruokaperinteitä ei ole näin huolellisesti ja hienostuneesti vielä yksikään muu ravintola arvostanut ja toteuttanut. Upeaa, maukasta suomalaista fine diningia. Konsistenssit ja maku herättävät mielikuvia perinneruuista, mutta samalla löytyy uusia elämyksiä. Loistava palvelu ja juomien paritus!”

Ainonkatu 3, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments