Vuoden ruokamatkailupalkinnon vuonna 2017 ja Suomen Gastronomien seuran Vuoden Ravintola -tittelin viime vuonna saanut Aanaar sijaitsee hotelli Kultahovin kyljessä, Juutuanjoen alimman kosken partaalla Inarissa. Hotelli on perustettu jo vuonna 1937 ja Nikulan suku on johtanut toimintaa kahden sukupolven ajan. Nyt vuorossa ovat sisarukset, hotellia pyörittävä Kaisu Nikula ja Aanaar-ravintolasta vastaava keittiömestari Heikki Nikula.

Sijainti on Aanaarin voitto: raaka-aineet ja modernisoidut perinneruoat ovat inarinsaamelaisia. Lautaselle tuodaan käytännössä kaikki, mikä kasvaa Lapissa ja sopii ihmiselle. Raaka-aineiden haku ulottuu Jäämerelle saakka. Ehdoton klassikko on poronkäristys, joka on ollut listalla yli 80 vuotta. Unohtakaa skandikeittiö, Aanaarissa maistuu Lappi puhtaimmillaan, jota kannattaa käydä maistamassa vaikka kuinka etelästä.

Äänestäjiltä
“Kiinni sekä sesongissa että alueessa. Paikkallisuuden kunnioitusta niin raaka-aineiden valinnan kuin kulttuurinkin näkökulmasta. Hienoa ja arvokasta työtä Suomen pohjoisimmassa fine dining -ravintolassa. Paistettua poronkieltä rapeaksi paistetun talon hapanjuurileivän päällä ja herkkutatti-tuoksuvalmuskalientä. Maailmanluokan herkku. Ruokamatkailun kohde.”

Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments