S

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 julkistetaan maaliskuussa Gastro-messuilla

Valtakunnan merkittävin ravintolalistaus, Suomen 50 Parasta Ravintolaa, julkistetaan Gastro Helsinki 2020 -messuilla Messukeskuksessa 11. maaliskuuta. Äänestys järjestetään jo 12. kerran. Äänestäjiksi kutsutaan yli tuhat ravintola- ja ruoka-alojen ammattilaista ja vaikuttajaa.

Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki kertoo, että Gastro Helsinki 2020 -messut ovat Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2020 -äänestyksen julkistamiselle luonteva tapahtuma, koska Messukeskukseen kokoontuu suuri joukko ravintola-alan ammattilaisia.

”Lisäksi yhteistyöllämme on perinteitä. Ensimmistä kertaa julkistus tehtiin Gastrossa jo vuonna 2010. Toivon, että yhteistyö antaa alan ammattilaisille hyvän syyn saapua messuille eri puolilta Suomea”, Rislakki perustelee.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa nostaa esiin ravintoloita sekä niiden takana olevia ihmisiä ja huippuosaamista. Gastro Helsinki on yksi merkittävimmistä suomalaisista ravintola- ja ruoka-alan tapahtumista.

”Olemme Gastro-tiimissä iloisia yhteistyöstä ja siitä, että Suomen 50 Parasta Ravintolaa julkistetaan juuri messuilla – alan ammattilaisten tärkeimmässä kohtaamispaikassa. Julkistus tuo kiinnostavaa ohjelmasisältöä ja jännittäviä hetkiä Gastron avauspäivään”, sanoo Gastro-messujen ohjelmatuottaja Mari Katajamäki.

Kuva: Julius Konttinen.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan ensimmäistä kertaa sijoille 51–100 päätyneiden ravintoloiden nimet.

Listauksesta syntyy nettijulkaisun ohella 50 + 50 Ravintolaa -vuosikirja, joka on jaossa listan ravintoloiden, kumppanihotellien ja mm. kaupunkien matkailuinfopisteiden kautta.

Äänestyksen toteuttavat verkkomedia Viisi Tähteä ja ruoka- ja ravintolayhteisö Toptaste, jotka ovat solmineet kumppanuussopimuksen Gastro Helsinki 2020 -messujen kanssa. Äänestäjiksi kutsutaan valtakunnallisesti yli 1000 ravintola-, juoma- ja ruoka-alan ammattilaista.

Päätoimittaja Eeropekka Rislakki lupaa tiukkaa äänestystä vuodelle 2020. Kuva: Andres Teiss.

Äänestyksessä on listauksen ohella eri alakategorioita, joita ovat esimerkiksi paras palvelu, ruoka, viinilista, olutvalikoima, ravintola-alan tapahtuma, klassikkoravintola, tunnelma ja mm. eettinen ravintola. Ensimmäistä kertaa äänestyskategoriana on myös alan ansioitunut henkilö.

Suomen 50 Parhaan Ravintolan lista julkistetaan Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 11. maaliskuuta 2020. Kotimaan ohella listaukset julkistetaan mm. Tallinnassa ja Pietarissa, joissa on suurta kiinnostusta suomalaisia ravintoloita kohtaan.

 

Facebook Comments